• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Binance Coin (BNB) Nedir, Nasıl Alınır?

Binance Coin (BNB) Nedir, Nasıl Alınır?

Binance Coin (BNB) Nedir, Nasıl Alınır?

Daha önce Binance Coin olarak bilinen BNB (BNB), işlem hacmine göre en büyük kripto borsası olan Binance tarafından oluşturulan bir yardımcı program tokenidir. Binance tarafından oluşturulan ve bir dizi projeye ev sahipliği yapan akıllı bir sözleşme blok zinciri ağı olan BNB Zincirine güç sağlar. Ayrıca Binance borsasında çeşitli roller oynar.

Binance ve blok zinciri ağı daha popüler hale geldikçe, BNB’nin değeri patladı. 2021’in başında satın alan yatırımcılar, Yılsonuna kadar %1,200’den fazla getiri elde etti. Bu BNB kılavuzunda, ne yaptığını ve bugün iyi bir yatırım olup olmadığını ele alacağız.

BNB’yi Benzersiz Yapan Nedir?

BNB’yi diğerlerinden ayıran şey, Binance.US ve Binance borsalarının resmi kripto para birimi olmasıdır. Aynı zamanda Binance’in iki paralel blok zincirinden oluşan BNB Zincirinin yerel tokenidir: BNB Beacon Chain (eski adı ile Binance Beacon Chain) ve BNB Smart Chain (eski adı ile Binance Smart Chain). Bu zincirlerin her biri farklı amaçlara hizmet eder. Bir yardımcı program belirteci olarak BNB’nin birkaç kullanımı vardır, ancak öne çıkan birkaç tanesi şöyledir:

  • BNB’de ödeme yaptığınızda zaman Binance’de işlem ücreti indirimleri alırsınız. İndirim, spot ticarette ve marj ticaretinde %25 ve vadeli işlemlerde %10’dur.
  • BNB’yi tutmak, Binance Launch Pad’de özel yeni token satışlarına erişmenizi sağlamaktadır.
  • BNB, BNB Zincirinde işlem ücretlerini ödeyebilmek için kullanılır.
  • BNB ayrıca BNB Zinciri ekosistemi topluluk yardımcı programı simgesi olarak kullanılmaktadır (oyunları ve dApp’leri içeren kullanımlar için).

BNB Akıllı Zinciri üzerindeki rolü, BNB’nin büyüyebilmesi için özellikle önemli olmuştur. BNB Akıllı Zincir, akıllı sözleşmeler yürütebilen programlanabilir bir blok zinciridir. Bu, geliştiricilerin, merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) oluşturulması, değiştirilemez belirteç (NFT’ler) basıp satma ve blok zinciri oyunları oluşturabilme dahil olmak üzere pek çok farklı şekilde kullanabileceği anlamına gelmektedir.

2021’de en büyük akıllı sözleşme blok zinciri olan Ethereum (ETH), yoğun ağ tıkanıklığıyla uğraşıyordu. Tıkanıklık, işlemlerin yavaşlamasına ve pahalı gaz ücretlerine (işlem ücretleri) neden olmuştur. 2021’de Binance Akıllı Zincir olarak adlandırılan BNB Akıllı Zincirinde, işlemler ucuz gaz ücretlerine sahipti ve hızlı şekilde işlenir. Ethereum popülerliğini korurken, pek çok geliştirici ve kullanıcı daha az ücret ödemek için geçiş yaptı. Bu, BNB Akıllı Zinciri üzerine inşa edilmesi ve kullanılması gerektiğinden BNB’ye olan talebi artırdı.

Binance 20 komisyon indirimi

BNB Nasıl Satın Alınır?

Beklediğiniz gibi, BNB satın almak için en popüler yerler iki Binance borsasıdır:

  • Binance
  • Binance.US

Binance varsayılan seçenek olsa da Binance.US kullanmanız gereken ABD’de mevcut değildir. Büyüklüğüne rağmen, diğer birçok ABD borsası, büyük bir rakibin kripto para birimi olduğu için BNB sunmuyor. BNB, 2021’de listeleri hızla yukarı çekti ve dördüncü en büyük kripto para birimi oldu. Yatırım yapmaya karar verirseniz, haftalık fiyat dalgalanmaları da dahil olmak üzere volatiliteye hazırlıklı olun. Herhangi bir kripto yatırımı gibi, uzun vadeli bir yaklaşım benimsemek ve satın aldığınız herhangi bir BNB’yi en az beş yıl tutmayı taahhüt etmek en iyisidir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250