• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Adalet Bakanı İpek’ten Gezi Parkı davası açıklaması

Adalet Bakanı İpek’ten Gezi Parkı davası açıklaması

Adalet Bakanı İpek’ten Gezi Parkı davası açıklaması

Adalet Bakanı Kenan İpek, Gezi Parkı olayları ile ilgili ceza alan 244 kişinin kararının temyize gidebileceğini söyledi. Adalet Bakanı gezi parkı davası hakkında ne dedi? Adalet bakanı Gezi Parkı davası açıklaması 24.10.2015

 

Gezi Parkı olaylarına ilişkin 7’si yabancı uyruklu 255 kişinin yargılandığı davada, 244 sanığın 2 ay 15 günden 14 ay 15 güne kadar çeşitli hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin, Adalet Bakanı Kenan İpek Bursa’da açıklama yaptı. Gezi Parkı olayları ile ilgili ceza alan 244 kişinin kararının temyize gidebileceğini belirten İpek, “Mahkeme bu konuda kararını verdi. Hiç şüphesiz birçok kişiyle ilgili mahkumiyet kararı çıktı. Bunların bir temyiz süreci de olabilir. Onun üzerine benim söyleyeceğim bir söz olamaz” ifadelerini kullandı.

BAKAN’DAN BURSA’YA İSTİNAF MÜJDESİ

Bursa Adliyesi’nin fiziki koşullarının yetersiz olmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan İpek, “1998 yılında yeni adliye sarayını hizmete açmamış olmamıza rağmen, birçok binada yargı hizmetini vermeye çalışıyoruz. Bunun yanında önümüzdeki yıl faaliyete geçirmeyi planladığımız istinaf mahkemelerini gereği ile ilgili de hala bir sorun devam ediyor. İnşallah Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla bir iki yıl içerisinde istinaf mahkemelerinin yer sorununu da çözmüş olacağız. İnşallah bizim öngördüğümüz 2016 Haziran ayı içerisinde Bursa’da da istinaf mahkemeleri yeni yerinde hizmet vermeye başlamış olacak. Bina projemiz var. Şu anda birinci etabının ihale işlemleri devam ediyor. Ama onun bitmesi bir iki yılı bulacak. O tarihe kadar hizmet görmek üzere mevcut resmi binalardan istifade edeceğiz” şeklinde net ifadeler kullandı ve kamuoyunu bilgilendirdi.

Son olarak da ’HDP’nin seçim şarkısı PKK marşı çıktı’ iddialarına cevap veren Adalet bakanı, İpek, “Eğer o şarkı ile ilgili suç teşkil eden bir durum varsa, cumhuriyet savcılarımız görevinin başında ve mutlaka değerlendiriyorlardır” şeklinde konuştu.

Habermark