• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Fatih Terim'den Euro 2016 grup kurası yorumu, Euro 2016 Türkiye hangi grupta?

Fatih Terim'den Euro 2016 grup kurası yorumu, Euro 2016 Türkiye hangi grupta?

Fatih Terim'den Euro 2016 grup kurası yorumu, Euro 2016 Türkiye hangi grupta?

EURO 2016’da Türkiye’nin İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile eşleşmesini değerlendiren Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, “Grubumuz diğer otoritelerin söylediğine göre sert bir grup” ifadelerini kullandı. Türkiye Euro 2016 gruplarında hangi takımlarla eşleşti? , Euro 2016 grup kurası sonuçları, Euro 2016 Türkiye hangi grupta?

Fransa’da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2016) A Milli Futbol Takımı, D Grubu’nda İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile eşleşti. Kurayı değerlendiren Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, “İlk maçımız Hırvatistan’la Paris’te. 2. maçımızı İspanya ve 3. maçımızı Çek Cumhuriyeti ile oynayacağız. Yine Çek Cumhuriyeti son maçımıza denk geldi. Hayat böyle sürprizlerle dolu. İspanya’yı konuşmaya gerek yok. Bugün dünyanın en iyi takımlarının başında geliyor. Avrupa ve dünya şampiyonu, her oyuncusu birbirinden yıldız. Çekler hepimizin bildiği tanıdığı bir takım. Hırvatistan ise işin garibi 2018 Dünya Kupası elemelerinde rakibimiz. Grubumuz diğer otoritelerin söylediğine göre sert bir grup” dedi.

“BU YARIŞIN İÇİNDEYİZ”

A Milli Takımı’ndaki oyuncularına güvendiğini vurgulayan Terim, “Oyuncularımın burada çok enteresan işler yapacağını düşünüyorum. Yeni yıldızlar ortaya çıkaracağı inancını taşıyorum. Hiç kimseden korkmadan, çekinmeden keyfini sürerek, sahada oynadığımız oyundan zevk alarak, bir turnuva yapacağız. Sonuç ne olur, görürüz. Ancak sonuç ne olursa olsun, buradayız. Fransa’dayız ve bu yarışın içindeyiz” şeklinde açıklama yaptı.

EURO 2008'DE DRAMATİK ŞEKİLDE ELEDİĞİMİZ ÇEKLER VE HIRVATLAR KURA SONRASI GEÇMİŞİ ANDI

Türkiye A milli futbol takımı Euro 2008'de Hırvatistanı +120. dakikada gol yemesine rağmen, maçı Semih Şentürk'ün golü ile berabere bitirmiş ve Hırvatları penaltılar sonucunda elemeyi başarmıştı. Çek Cumhuriyetini ise 3-2'lik skorla kalemizde Tuncay Şanlı ile elemiştik.

Bu kura sonucunun ardından Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan'da geçmişin gölgesi etkisini gösterdi, ilgili ülkelerin televizyon kanallarında Euro 2008 vurgusu yapıldı.

Habermark Spor Servisi