• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Galatasaray 110 Yaşında!

Galatasaray 110 Yaşında!

Galatasaray 110 Yaşında!

Galatasaray Spor Kulübü’nün 110. kuruluş yılı, Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinlikle coşku ile kutlandı. Galatasaray 110 yaşında. Galatasaray haberleri 17 Ekim. Galatasaray haberleri.

Galatasaray Spor Kulübü’nün kurucusu Ali Sami Yen’in Feriköy Mezarlığı’ndaki kabri başında dün yapılan anma ile başlayan 110. Kuruluş Etkinlikleri, Galatasaray Lisesi’nde devam etti. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan programa, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in yanı sıra, yönetim kurulu ve divan kurulu üyeleri ile çeşitli branşların sporcuları yerlerini aldı.

Törende konuşan Galatasaray başkanı Dursun Özbek, “Galatasaray Lisesi olarak ülkesine hizmet eden, vatansever, gerektiğinde gözünü kırpmadan ölüme giden bir camianın fertleri olduğumuzu unutmamak gerekiyor. 1905 yılında Galatasaray Mekteb-i Sultani döneminde bir edebiyat dersinde rahmetli Ali Sami Yen ağabey ve arkadaşları Galatasaray Spor Kulübü’nü kurmak üzere bir ekim ayında bir araya gelmişlerdir. Ali Sami Yen ve arkadaşları bize armağan olsun diye kurdular. Şu veciz söylemini hatırlatmakta fayda var. Galatasaray kurulduğu zaman Ali Sami Yen ağabey hedef olarak İngilizler gibi bu sporu beraberce yapmak ve el ele vermek olduğunu söylemiş ve hedefinde yabancı takımları yenmek olduğunu söylemiştir. Bunun bugün ne kadar anlamlı olduğu, futbol camiasının taşıdığı ekonomik değer ve yarışma grubunun nelere geldiğini dikkate alırsak, o günkü şartlar itibariyle çok mükemmel bir vizyondur. Burada sergilediğimiz kupalar geçtiğimiz dönemde çeşitli sportif faaliyetlere katılan, fedakar, alın terleri çok kıymetli değerli sporcularımızın bize hediyesidir. Köklerimiz çok sağlam. Yapmamız gereken; Galatasaray Spor Kulübü’nün kuruluşu döneminde Ali Sami Yen ağabey ve arkadaşlarının en az onların yaptığı kadar fedakarlıkta bulunmaya, en az onlar kadar sırt sırta vermeye, en az onlar kadar dayanışmaya ihtiyacımız vardır” dşeklinde çarpıcı ifadeler kullandı.

YAŞ KÜTÜĞÜNE PLAKET ÇAKILDI

Kulübün en kıdemli üyesi Bülent Eken, yaş kütüğüne 110. yıl plaketini çaktı. Ayrıca, kulübe 1965 yılında üye olan ve 50. yılını dolduran 12 üyeye berat ve madalyaları verildi. Programın son bölümünde ise Galatasaray Kulübü sporcularının geçtiğimiz sezon kazandıkları ulusal ve uluslararası ödül ve kupaların tanıtımı ile geleneksel Galatasaray pilavının yenmesiyle tamamlandı. Etkinliğe katılan sarı-kırmızılı kulübün bir önceki başkanı Duygun Yarsuvat, kulüp başkanı Dursun Özbek ile birlikte pilav tükettiler.

,Habermark Spor Servisi