• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Internet Computer (ICP) Nedir, Nasıl Alınır?

Internet Computer (ICP) Nedir, Nasıl Alınır?

Internet Computer (ICP) Nedir, Nasıl Alınır?

2021’de, Internet Computer adı verilen piyasada yeni bir kripto para birimi piyasaya sürüldü. Lansmanından bu yana en popüler dijital para birimi oldu ve kendisini diğer popüler dijital para birimleri arasında ilk on içinde yer aldı. Mevcut birçok kripto para birimi olduğu için yeni para birimine ihtiyaç yoktur, ancak Internet Computer, diğer kripto para birimlerine kıyasla farklı özelliklere ve hedeflere sahip olduğu için piyasa tarafından hızla geçilmiştir.

Internet Computer (ICP), kullanıcıların diğer çevrimiçi hizmetlerle birlikte uygulamalar, siteler geliştirmesine olanak tanıyan bir kriptografik belirteç veya elektronik belirteçtir. Kripto para birimlerinin ardındaki kavram, interneti kopyalamak için bir yöntem olarak daha merkezi olmayan bir biçimde kullanılabilecekleri gerçeğidir. İnternette farklı veya yeni bir uygulama sürümünü çalıştırabilen dağıtılmış bir bilgisayar sistemi olarak görülebilir. Projenin yaratıcısı, bunun Google, Facebook ve Amazon Web Servisleri gibi mevcut internet devlerine meydan okuma yeteneği olduğunu düşündüğünü açıkladı.

Ek yollar, DeFi olarak bilinen merkezi olmayan finans için pazardaki uygulamaları içerir. Bu DeFi programları, olağan finansal adımları ikame etmek veya hatta çoğaltmak için kripto para birimini kullanabilir. Definity, son derece merkezi olmayan topluluğu nedeniyle, Internet Computer’ın artan taleple kapasitesini ölçeklendirme yeteneğine sahip olduğunu onayladı. Sonuç olarak, Internet Computer bir kripto para birimi yerine uygulamaları yönlendirmek için blok zinciri teknolojisini kullanan bir sistem olarak hayal etmek daha mantıklı.

ICP’yi Kim Oluşturdu?

ICP, DFINITY Foundation adlı bir şirket ve Dominic Williams adlı bir geliştirici tarafından oluşturuldu. DFINITY Vakfı, daha açık bir internet yaratmak amacıyla Internet Computer araştırmak ve geliştirmek için kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. 2016 yılında kurulan şirketin dünya çapında 188 çalışanı ve üç araştırma merkezi bulunmaktadır.

Internet Computer (ICP) Nedir?

Internet Computer, en hızlı ve yalnızca sonsuz ölçeklenebilir genel amaçlı blok zinciridir. Aynı zamanda Bitcoin ve Ethereum ile birlikte üçüncü büyük blok zinciri yeniliğini temsil ediyor. Internet Computer, DFINITY Vakfı tarafından kuluçkaya yatırıldı ve piyasaya sürüldü. ICP’nin temel fikri, dünyanın dört bir yanındaki bağımsız veri merkezlerinin mevcut internetin çoğuna güç veren bulut hizmetlerine bir alternatif oluşturmak için bir araya gelebileceği yeni bir tür merkezi olmayan internet ve küresel bilgi işlem sistemi yaratır.

Internet Computer, geliştiricilerin uygulamaları daha merkezi olmayan şekilde oluşturabilmesi, sunabilmeleri ve barındırabilmeleri için temel bir alternatif sunmaya çalışır, bu sayede web sitelerinin doğrudan genel internete dağıtılmasına izin verilmektedir.

ICP Nasıl Çalışır?

“ICP nedir ve nasıl çalışır” sorusunun tüm detayları ve cevapları oldukça karmaşık hale gelebilir. ICP’nin nasıl çalıştığını anlamak için blok zincirinin nasıl çalıştığına dair temel bir anlayışa sahip olmak yardımcı olur.

Internet Computer, Internet Computer Protokolü (ICP) olarak bilinen bir blok zinciri protokolü üzerinde çalışır. Ağı, yapı taşlarından yapılmış bir tür kuleden oluşur. En altta, özel donanım düğümlerini barındıran bağımsız veri merkezleri bulunur.

Düğümler, alt ağlar oluşturmak için birleşir ve alt ağlar, kutu akıllı sözleşmeler adı verilen bir şeyi barındırır. Bunlar, kullanıcılar tarafından yüklenebilen akıllı sözleşmelerdir. Projenin yaratıcıları, sekiz yıl içinde ICP’yi çalıştıran milyarlarca kutu olacağını umuyor. Protokole üst düzey bir genel bakış şöyle görünebilir: Veri merkezleri (temel) > Düğümler > Alt ağlar > Kutular (nihai son ürün)

Binance 20 komisyon indirimi

Internet Computer Token Nereden Satın Alabilirim?

Aşağıda, yatırımcılara banka kartı, kredi kartı veya Bitcoin (BTC) ile Internet Computer ICP’si satın almalarını teklif eden önde gelen beş kripto borsasını tartışacağız.

  • Binance
  • Coinbase Exchange
  • Huobi
  • Kucoin
  • io

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250