• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Kira vergisi ödeme son gün ne zaman? 26.3.2016

Kira vergisi ödeme son gün ne zaman? 26.3.2016

Kira vergisi ödeme son gün ne zaman? 26.3.2016

Kira geliri alan vatandaşlarımız için vergi ödeme süresi 25 Mart 2016 tarihinde bitiyordu. Kira geliri elde eden kişilerin kira beyannamesi verirken yaptıkları masrafları belirtmeleri isteniyor. Yapılan harcama tutarına göre vergiden düşüş sağlanması hedefleniyor. Kira geliri vergi ödemesi  son gün ne zaman?, Kira vergisi tarihi uzatıldı mı?, 2016 Kira vergisi ne zaman ödenecek?, Kira  geliri vergi beyanname son tarih 2016, Kira vergisi hakkında detaylı bilgi almak isteyenler Wise Gayrimenkul aracılığı ile telefon yolu ile 7 gün 24 saat bilgi sahibi olabilirler.

Kira geliri beyannamesi verecekler kişilerin önemsemeleri gerek konular gususunda, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) açıklamasına göre, 25 Mart 2016 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2015 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilme son tarihi 31 Mart 2016 Perşembe günü mesai saati süresine kadar uzatıldığı belirtildi.

Kira getisisi vergisi ödeyecekler için gerçekleştirilen açıklamada “Elektronik ortamda beyanname veren mükelleflerin, beyannamelerini gün sonuna kadar gönderebilmeleri mümkündür” ifadeleri kullanıldı.

Ceza ödeme durumuan düşmemek için  2015' senesinde kira geliri olanların beyan sunmaları gerektiği belirtildiyor. Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2 kat usulsüzlük cezası, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası kesiyor. Ceza kesilenler, devletin verdiği 3 bin 600 lira istisna oranından da faydalanamıyor.

1.5 MİLYON KİŞİNIN BEYAN VERMESİ BEKLENMEKTE

Yaklaşık 1,5 milyon kişi, kira geliri beyanı verecek. Beyan verecek mükellefler, vergi dairesine gitmeden, internet üzerinden 'Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi' sayesinde bu işlemi gerçekleştirebiliyor.

KİRA GETİRİSİ OLAN VATANDAŞLAR KAÇ PARA VERGİ ÖDEYECEK?

KİRA VERGİ ÖDEMELERİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALABİLMEK VE ARSA, DAİRE SATIŞI, OFİS, EV KİRALAMA KONUSUNDA BİRÇOK KONU HAKKINDA 24 SAAT BOYUNCA WİSE GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK HİZMETLERİNDEN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.

İstanbul'da arsa, ev, ofis, işyeri, satmak ya da satın almak, kiralamak isterseniz Wise Gayrimenkul yatırım ve danışmanlık hizmetlerine ulaşabilirsiniz.

Sahibinden sayfası ile irtibat kurabilmek için; http://wisegayrimenkul.sahibinden.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Habermark Emlak