• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Eskişehir'de olaylar çıktı! Ülkücülerle HDP’liler birbirine girdi

Eskişehir'de olaylar çıktı! Ülkücülerle HDP’liler birbirine girdi

Eskişehir'de olaylar çıktı! Ülkücülerle HDP’liler birbirine girdi

Eskişehir’de, Ülkücüler ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) mensupları arasında başlayan gerginlik, HDP’lilerle polis arasında devam etti. Eskişehir'de ne oldu? 1 Kasım seçim olayları. 1 Kasım son dakika haberleri

İhlas Haber ajansından gelen bilgilere göre, Şehit Teğmen Subutay Alkan Ortaokulu’nda görevli Ülkücü ve HDP’li sandık müşahitleri arasında tartışma çıktı. HDP’li grup okul içerisinde, Ülkücüler ise okul bahçesinde beklemeye başladı. HDP’li oldukları iddia edilen başka bir grup da okul dışından bahçede bulunan Ülkücülere taş attı. Bunun üzerine gruplar arasında çıkan taşlı kavgada Ülkücü 1 kişi kafasına taş isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralı, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansıyla kaldırıldığı Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Daha sonra okul içerisinde bulunan grubun, bahçede bulunanlara tahta atması sonucu olaylar yeniden başladı. Polis ekipleri, bahçede bulunan grubu sakinleştirirken, HDP’lileri de okulun arka kapısından polis midibüsüne bindirerek çıkartmak istedi. Otobüse binmek istemeyen grup ile polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

OKULDA BAŞLAYAN OLAYLAR ARA SOKAKLARDA DEVAM ETTİ

Öte yandan, okuldaki arkadaşlarına destek vermek için okula girmek isteyen başka bir HDP’li gruba çevik kuvvet ekipleri izin vermedi. Tedbir alan TOMA ve çevik kuvvet ekiplerine taş atan gruba polis ekipleri, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ederek dağıttı. Ayrıca bu olaylar sırasında TOMA’nın önüne oturarak eylem yapan 2 kişi gözaltına alındıkları bildirildi.

PARTİ YETKİLİLERİ GELEREK OLAYLARI YATIŞTIRDI

Olaylar devam ederken Şehit Teğmen Subutay Alkan Ortaokulu’na gelen HDP’li parti yöneticileri, bir süre polisle müzakere ederek gözaltına alınan 2 kişinin serbest bırakılmasını ve okulda görevli sandık müşahitlerini kendi araçlarıyla götürmeleri konusunda anlaştı. Olaylar, gözaltındakilerin serbest bırakılmasıyla ve sandık müşahitlerinin okuldan sivil araçlarla götürülmesiyle son bulduğu açıklanadı.

Eskişehir'de olaylar çıktı! Ülkücülerle HDP’liler birbirine girdi olayın fotoğrafları için tıklayın!

Habermark Son Dakika