• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Numan Kurtulmuş'tan Dilek Doğan açıklaması

Numan Kurtulmuş'tan Dilek Doğan açıklaması

Numan Kurtulmuş'tan Dilek Doğan açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, hayatını kaybeden Dilek Doğan’ın ölümüyle ilgili,- olarak açıklamalar yaptı “Allah rahmet eylesin. Bir hata, hele bir kasıt varsa ortaya çıkar ve gerekli ceza verilir” ifadelerini kullandı. Numan Kurtulmuş Dilek Doğan hakkında ne dedi? Numan Kurtulmuş açıklaması 26.10.2015

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hazar Stratejik Enstitüsü tarafından düzenlenen Göç ve Sosyoekonomik Etkileri paneli sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diyarbakır’da bu sabah gerçekleşen operasyonu değerlendiren Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Şehit iki polis arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Cuma gününden itibaren takip edilen, istihbarat paylaşımı sonucu ortak operasyonuyla bu sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. Maalesef rutin aramalarda koçbaşı ile kapı açılırken beklenmedik bir şeyle karşılaşıldı. Bubi tuzakları patlatılarak iki polis arkadaşımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Bu çerçevede 3-4 evde devam eden operasyonlarda 7 DAEŞ militanı öldürüldü, 12’si sağ ele geçirildi. İki şehidimiz dışında 5 yaralı polisimiz var.” ifadelerini kullandı ve devam etti;

Operasyonun aslında kapsamlı bir operasyon olduğunu anlatan Kurtulmuş, şunları söyledi: “Bu grupla ilgili başka şehirde bağlantıları çıkarılmaya çalışılıyor. Kimlik tespiti yok ama ilerleyen saatlerde netleşecektir. Ölenler içerisinde ne kadar Türk, ne kadar dışarıdan insan var bunları tespit edeceğiz. Önemli bir operasyon, başarılı devam etmesi planlanıyor. Önemli bir DAEŞ grubu bulunup etkisiz hale getirilmiştir. Maalesef iki kardeşimizin şehit olması bizi acıya boğdu.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE DÜŞMANLARI TERÖRÜ ARAÇ OLARAK KULLANIYOR”

Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı terör saldırılarına dikkat çeken Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem DAEŞ, hem PKK, hem DHKP-C, hatta zaman zaman birbirlerini taşeron olarak kullandıkları terör eylemleri ile Türkiye’nin karşı karşıya kalması muhtemeldir. Bu bizim terörle mücadelede kararlılığımızın ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye düşmanları terörü araç olarak kullanıyor. Bu örgütlerin arkasındaki şahıslar aslında ortak bir hedefe hizmet ediyor. O hedef Türkiye’nin ayağına çelme takılmasıdır. Biz de bunu bilerek üstüne sonuna kadar gideceğiz, teröre teslim olmayacağız. Bu terör saldırıları isimleri farklı olsa da amaçları birdir ve bütün Türkiye’dir.” dedi.

“BİR KASIT VARSA ORTAYA ÇIKAR, GEREKLİ CEZA VERİLİR”

Kurtulmuş, Dilek Doğan’ın hayatını kaybetmesi ile ilgili bir soru üzerine, “Devam etmekte olan bir tahkikat. Orada bir operasyon sırasında ev sahibi ile polis arasında yaşanan kargaşada hayatını yitiren bir kızımız. Allah rahmet eylesin. Devam etmekte olan bir soruşturma. Şırnak’taki görüntüler bir terörist cenazesinin polis aracına bağlanarak çekilmesi. O zaman ‘Herkes rahat olsun sorumlu ortaya çıkaracağız’ demiştik. Bütün bu terör operasyonları çok zor operasyonlardır. Nereden kurşun geleceği belli değil. Burada çok titiz olmak mecburiyetindeyiz ama aynı zamanda vatandaşımızın güvenliğini sağlamak zorundayız. Nasıl oradaki olayda 3 emniyet görevlisi açığa alındıysa bu soruşturma da devam ediyor. Bir hata, hele bir kasıt varsa ortaya çıkar ve gerekli ceza verilir” açıklamasını kamuoyuna sundu.

EKONOMİ HAKKINDA

Türkiye ekonomisini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’nin 2023 hedefleri sadece bir siyasi partinin hedefi değildir, Türkiye’nin hedefidir. Türkiye ekonomik gelişme bakımından futbol terimiyle söyleyeyim; 1. Lig’den playoffa çıkmıştır ama henüz süper ligde değildir. Bütün hedefimiz Türkiye’yi dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri haline getirmek. Türkiye’yi üretim gücü çok güçlü, orta direği çok kuvvetli bir ekonomi haline dönüştürmektir” şeklinde ifadeler kullandı.

“BU, MİLLİ BİR HEDEFTİR”

Türkiye’nin dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefinin milli bir hedef olduğunu belirten Kurtulmuş, “Bununla ilgili hem seçim beyannamemizdeki vaatlerimiz, hem hükümet programında ortaya koyduğumuz perspektif geçerlidir. Hem ekonomi de dönüşüm programları ile Türkiye’nin yüksek teknolojilerde üretim yapabilen, markalarla küresel pazarlarda rekabet edebilen bir ülke haline gelmesi, hem Türkiye’nin orta sınıfının kuvvetli hale getirilmesi hem de Türkiye’nin alt gelir gruplarının sosyal politika tedbirleri ile alım gücünün arttırılması hükümetimizin perspektifidir. Bu üçünü birden sağlamadan 2023 hedefleri olmaz. Türkiye şimdiye kadar makro ekonomik dengelerini yerli yerine oturtturduk, bundan sonra Türkiye’nin önündeki hedef güçlü bir üretim ekonomisi olmak, küresel sistemde rekabet edebilen çok güçlü bir ekonomik yapıya sahip olabilmektir. Bununla ilgili orta vadeli büyüme hedefleri revize edilmiştir. Ama Türkiye’nin 2010 yılındaki dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olmaktan vazgeçilmemiştir. Bu milli bir hedeftir, Türkiye’nin hedefidir. Tabi bu büyüme hedefleri sürdürülebilir olmakla ilgilidir” ifadelerini net bir dilde kamuoyuna sundu.

“YÜZDE 5’LİK BÜYÜME HEDEFİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Numan Kurtulmuş, sözlerine şu şekilde devam etti:

Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalayabilmesi için asgari bir yüzde 5’lik büyüme hedefine ihtiyacımız var. Bunun sürdürülebilir bir ekonomik altyapı ile hazırlanması gerekiyor. Dünya ekonomisinde daralmanın ister istemez Türkiye üzerinde de bir etkisi var. Bu etki tsunami etkisi gibi olmasa da dalgalar Türkiye ekonomisini de etkiliyor. Ama Türkiye dünyadaki ülkelere baktığınız zaman ekonomik kalkınmaları en güçlü olan ülkelerden birisidir. Bu da Türkiye ekonomisi makro dengelerinin sağlam olmasından kaynaklanıyor. Ekonomi ve siyasetteki reform perspektifinden hiç vazgeçmeden dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olan Türkiye hedefine sağlam adımlarla yürüyeceğiz.” Diyerek sözlerine noktayı koydu.

Habermark