• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

YSK BAŞKANINDAN FLAŞ AÇIKLAMA!

YSK BAŞKANINDAN FLAŞ AÇIKLAMA!

YSK BAŞKANINDAN FLAŞ AÇIKLAMA!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, “Kesin seçim sonuçları, itiraz süreleri dikkate alındığında 11-12 gün sonra açıklanacak” ifadelerini kullandı. YSK başkanı 1 Kasım seçimleri için ne dedi? Ysk Başkanı 1 kasım seçim açıklaması. YSK başkanı Sadi Güven açıklama 1.11.2015, 1 kasım seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

YSK Başkanı Güven, 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin sonuçlandığını bildirdi.

Yurt içi seçimlerin şu an itibariyle tamamlandığını belirten Güven, “Yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı seçmenlerimizin kullandığı oylar daha önce getirilerek güvenli bir şekilde saklanmış ve bugün yurt içi seçmenlerimizin kullandığı oylarla birlikte büyük oranda sayılmıştır. Kurulumuza intikal eden kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 10’luk barajı aşan siyasi partiler, AK Parti, CHP, MHP ve HDP’dir” şeklinde konuştu.

Sadi Güven, kesin seçim sonuçlarının itiraz süreleri dikkat alındığında 11-12 gün sonra açıklanacağını bildirdi. Sandık sonuç tutanaklarının taranıp sisteme alınması nedeniyle SEÇSİS’te vatandaş portalinin bu akşam geçici olarak önceki seçimlerde olduğu gibi hizmete kapatıldığını belirten Güven, söz konusu işlem tamamlandığında SEÇSİS’in yeniden hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Siyasi partilerin bilişim uzmanlarıyla AGİT temsilcilerinin, SEÇSİS Bilişim Merkezi’nde veri akışını takip ettiğinde dikkat çeken Güven, “Sandık ölçekli seçim sonuçları, talep eden siyasi parti genel merkezleri ile eş zamanlı ve sorunsuz olarak paylaşılmakta ve paylaşılmaya devam etmektedir” ifadesini kullandı ve devam etti;

Güven, “Yurt dışında 54 ülke, 113 temsilcilikte ve yurt içinde seçimde görev yapan merkez ve taşra teşkilatı personelimize, il, ilçe ve yurt dışı ilçe seçim kurulu başkan ve üyelerine, müdürlerimize, tüm personelimize, güvenlik güçlerimize, teknik ekibimize, kağıt imalinde, basımında ve tesliminde görev alanlara, seçim iş ve işlemleriyle ilgili görev yapan bakanlıkların tüm yöneticileri ve personellerine, siyasi partilerimize, uzun süredir yoğun gayret gösteren basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Seçimin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde açıklama yaptı ve konuşmasını sonlandırdı.

Habermark Son Dakika