• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Fransa'da terör saldırısı bilanço 60 ölü! Olağanüstü hal ilan edildi !

Fransa'da terör saldırısı bilanço 60 ölü! Olağanüstü hal ilan edildi !

Fransa'da terör saldırısı bilanço 60 ölü! Olağanüstü hal ilan edildi !

Fransa'da terör saldırısı bilanço 60 ölü! Olağanüstü hal ilan edildi ! Paris sokaklarında güvenliği Askeri birlikler sağlıyor. Fransa ile Almanya’nın oynadığı dostluk maçı sırasında stat yakınlarındaki bir restorana silahlı saldırı düzenlendiği öğrenildi. Fransa’nın başkenti Paris’te farklı noktalarda düzenlenen terör saldırılarında 60 kişi hayatını kaybetti. Ülkede olağanüstü hal ilan edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkede olağanüstü hal ilan etti. Fransa'da ne oldu? Fransa terör saldırısı son durum. Fransa terör saldırısı 13.11.2015. Fransa sokaklarında çatışmalar devam ediyor. Fransa'da sınırlar kapatıldı. Fransa son durum.

Fransa’da oynanan dostluk maçı devam ettiği sırada stat yakınlarındaki bir restorana kalaşnikofla ateş açıldığı öğrenildi. Fransa basınında yer alan haberde, restorana kalaşnikofla ateş açtığı, ölü ve yaralıların bulunduğu ifade edildi. Fransa polisinin olay yeri ve çevresinde güvenlik önemleri aldığı aktarılırken, bazı vatandaşların ise patlama sesi duyduklarının bilgisi verildi.

Maç öncesinde ise Almaya Milli Futbol Takımı’nın kaldığı otele bomba ihbarında bulunulmuş ve otel boşaltılmıştı. Takım otelden ayrılıp tesislere geçerken, geniş çaplı arama yapılmıştı.

Paris’in farklı yerlerinde eş zamanlı olarak 6 silahlı ve 3 bombalı saldırıyla sarsıldı. Saldırılarda an itibariyle 60 kişinin öldüğü açıklandı. Ülkede sınırların kapatıldığı ve olağanüstü hal ilan edildiği duyuruldu. Olağanüstü hal, ülke tarihinde de bir ilk oldu.

Parislilerin evlerinden dışarı çıkmamaları istenirken, güvenliği sağlamak için asker sokağa indi.

Basın açıklaması yapan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, olağanüstü hal ilan edildiğini ifade etti. Hollande, sınırlarının da kapatıldığını ekledi. Paris sokaklarında güvenliği ise asker sağlıyor.

Habermark Son Dakika