• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Barış Manço'nun kız kardeşinden samimi itiraf..

Barış Manço'nun kız kardeşinden samimi itiraf..

Barış Manço'nun kız kardeşinden samimi itiraf..

Barış Manço’nun kız kardeşi İnci Manço, ağabeyinin kazandığı ilk parayla kendisine kırmızı bir elbise aldığını söyledi. barış Manço haberleri.

7’den 77’ye Türkiye’nin kalbinde yaşayan efsane sanatçı Barış Manço, Yaşar Üniversitesinde düzenlenen etkinlikle anıldı. Sanatçının İzmir’de yaşayan hayranlarını bir araya getiren topluluk İZManço ve Yaşar Üniversitesi tarafından düzenlenen “Barış Manço’yu An(la)mak” etkinliğine, Barış Manço’nun kız kardeşi İnci Manço da katıldı. Manço’yla ilgili çalışmalarıyla tanınan araştırmacı-yazar Semih Çelik’in anlatımlarıyla geçen gecede, sanatçının şarkıları İsmail Fethi Altay ve İZManço Orkestrası tarafından seslendirildi. Geceye, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, İZManço üyeleri ile Manço’nun çok sayıda hayranı katıldı.

“İLK KAZANDIĞI PARAYLA BANA ELBİSE ALDI”

Manço’nun ilk kazandığı para olan 200 lirayla kendisine İstiklal Caddesinde bir mağazada görüp çok beğendiği kırmızı bir elbise aldığını anlatan İnci Manço, “Hepimizin bildiği gibi Barış Manço, 40 yıllık müzik hayatı boyunca öncelikle çocuklara, sonra insanlığa dünyayı sevdirdi, aşkı öğretti. Küçük büyük demeden 7’den 77’ye yaşamı, mutluluğu aşıladı. Biz de bunu sürdürmeyi Barış Manço’yu gelecek nesillerimize aktarmayı amaçlıyoruz” dedi. Şubat 2014’te ilk çalışmalarına başlayan ve sosyal medyada 4 binin üzerinde üyesi bulunan İZManço topluluğunun her ay çeşitli etkinlikler düzenlediğini anlatan İnci Manço, çeşitli fikir ve projeleri de değerlendirdiklerini söyledi.

SÜPER BABAANNE ŞARKISINI KARDEŞİ İÇİN BESTELEDİ

Araştırmacı yazar Semih Çelik, Manço’nun bugüne kadar pek çok akademik çalışmalara da konu olduğunu aktardı. Manço’nun “Süper Babaanne” isimli şarkısını kardeşi İnci Manço babaanne olduğu zaman yazıp bestelediğini belirten Çelik, “Süper babaanne şu an aramızda ve biz onu çok seviyoruz” dedi. Çelik, Barış Manço ile ilgili birçok kitap yazıldığını, üç tez hazırlandığını belirterek “Türk Müziği hâlâ onun etkisi altındadır. Bu kapsamda Manço bize ölümün bir son olmadığını gösteriyor” diye konuştu.

ANILAR PAYLAŞILDI

1985 yılında çıkan “24 Ayar” isimli albümünde Barış Manço’ya bestesi Söyle Zalim Sultan’ı veren ve onunla çalışma fırsatı bulan İzmirli müzisyen Murat Uysalefe de katılanlara anılarını anlattı. İsmail Fethi Altay ve İZManço orkestrasının renk kattığı gecede Manço’nun pek çok şarkısı da seslendirildiği bildirildi.

Habermark Kültür Sanat