• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

E-devlet Üzerinden Emeklilik Hesaplaması Nasıl Yapılır

E-devlet Üzerinden Emeklilik Hesaplaması Nasıl Yapılır

Uzun yıllardır sigortalı, bağkur ya da emekli sandığını bağlı olarak çalıştınız ve artık emeklilik gününüz yaklaştıysa eğer, sizde mutlaka sorgulamalarınızı yapmaya başlamalısınız. Özellikle yapılan düzenlemeler ile birlikte, tüm sigorta kurumlarının SGK çatısı altında toplanması ile birlikte, artık eskide kalan günlerinizi de hesaplamak ve tabi ki eksik varsa eğer bunları bildirerek düzenleme yaptırmanız gerekebilir. Örneğin erkekler için askerliklerini sigorta günlerinden saydırma hakları bulunduğu için, prim ödemesini yaparak, prim gün sayınızı yükseltebilirsiniz. İnternet üzerinden rahatlıkla neler yapabileceğinizi öğreneceğiniz www.trsorgulama.com sitesi sayesinde, sizde emeklilik hesaplama hakkında eksiksiz olarak bilgi alabilirsiniz.

Öncesinde sgk sorgulaması yaparak, gün sayınızı öğrenebilir ve sonrasında ise sigorta başlangıcı ile birlikte, gün sayınızı da belirterek, kısa sürede emeklilik hesaplama işlemini yapabilirsiniz. Özel olarak geliştirilmiş olan bu sistem sayesinde, rahatlıkla emeklilik hesaplaması yapabileceğiniz için, siteden bilgi alarak sizde şimdi hesaplamaları yapabilirsiniz. Üstelik siteden yeni düzenlemelere ve kanunlara göre de emeklilik hakkında bilgi alarak, son düzenlemeler ile birlikte maaşların ise ne kadar olacaklarını sizde rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

emeklilik hesaplama

 

Emeklilik Yaşı Nasıl Hesaplanır

 

Emeklilik yaşı 2000 sonrasında ki girişler ile birlikte değişmiş durumda. Öncesinde 46 ya da 48 yaşını dolduranlar emekliliğe hak kazanırken, bu yaş şimdilerde 56 olmuş durumda. İşte sigorta girişinizi de emeklilik hesaplama sırasında kullandığınız için, burada giriş tarihinize göre de emeklilik tarihiniz verilmektedir. İnternet üzerinden yapılan emeklilik hesaplama işlemleri tahmini rakamlar vermektedir. Sonuç olarak net bilgiyi sigorta kurumundan almanız gerekmektedir. Ancak e-devlet üzerinde sigorta primlerinin doğru olması nedeni ile eğer yasal olarak bir zorunluluğunuz yoksa, yapmış olduğunuz hesaplamalara göre emekli olabilirsiniz.

 

Ne Zaman Emekli Olacağım ?

 

Sizde emeklilik hesaplama yaparak, net bir şekilde ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken sadece http://www.trsorgulama.com/ linkini tıklayıp siteye girmek ve emeklilik hesaplama ile ilgili olarak bilgi almak olacaktır. Alacağınız bilgilerin büyük bir kısmı doğru olacağı için, burada önemli olan sizin net olarak bilgilere hakim olmanızdır.