• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Gayrimenkul Hukuku Danışmanlığı ile Haklarınızı Koruyun

Gayrimenkul Hukuku Danışmanlığı ile Haklarınızı Koruyun

Eşya hukukunun bir parçası olan Gayrimenkul Hukuku içerisinde bulunan bir çok detay nedeniyle karmaşık ve zor bir hukuk dalıdır. Türkiye’de yaşanan gayrimenkul artışıyla birlikte gayrimenkul hukuku da yeni bir boyut kazanmıştır. Özellikle İstanbul’daki onlarca inşaat ve kentsel dönüşüm projesi, gayrimenkul hukukuna yeni bir ivme kazandırmıştır.

Türkiye’de en çok görülen dava türlerinden biri de gayrimenkul davalarıdır. Köy, kasaba, şehir fark etmeksizin herhangi bir konutun bulunduğu her yerde görülmesi mümkündür. Gayrimenkul davaları Asliye Hukuk Mahkemeleri’nde görülmektedirler. Karmaşık yapıları nedeniyle genellikle uzun sürmektedirler. Gayrimenkul hukuku konusunda çalışmakta olan avukatlar genellikle, kiracıları, mal sahiplerini, yatırımcıları temsil etmektedir.

Gayrimenkul satımı ve kirası, inşaat sözleşmelerinin ve projelerinin hazırlanması, kat karşılığı inşaat sözleşmesi kaynaklı davalar, satış sözleşmesine aykırı teslim kaynaklı davalar, tapu iptal ve tescil davaları, tahliye davaları gibi konular gayrimenkul hukuku alanına dahildir. Ayrıca bina yönetimi sözleşmeleri, proje yönetimi sözleşmeleri, ipotek sözleşmeleri, alışveriş merkezlerinin mevcut yönetim sözleşmeleri gibi konular da gayrimenkul hukuku alanına girmektedir.

Her avukat gayrimenkul davalarında bakabilir ancak gayrimenkul davalarında tecrübeli bir avukatın danışmanlığının alınması büyük önem taşır. Bu nedenle gayrimenkul davalarında yapacağınız seçimler önemlidir. Bu noktada Ketenci Law Office, gayrimenkul hukuku alanında tecrübeli ekibiyle devreye giriyor. Ketenci Law, Başta gayrimenkul alım-satımı ve kirası, ipotek tesisi, inşaat sözleşme ve projelerinin hazırlanması gibi gayrimenkul hukuku alanındaki konulara hizmet vermektedir. Bunların dışında kentsel dönüşüm ile birlikte daha çok görülmeye başlayan kamulaştırma davaları da Ketenci Law Firm’ün uzmanlık alanları arasında yerini almaktadır.

Gayrimenkul hukukuna karmaşık yapısı nedeniyle daima tecrübeye ihtiyaç duyacaktır. Dava süreçlerini kısaltıp bu süreçlerde sorun yaşamamak için mutlaka tecrübeli bir seçim yapılmalıdır. Ketenci Hukuk Bürosu tecrübeli ve uzman ekibiyle, gayrimenkul hukuku alanındaki  her türlü konu için sizleri bekliyor.