• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Karadiken Morgana nasıl oynanır? Kasılır?

Karadiken Morgana nasıl oynanır? Kasılır?

Karadiken Morgana

Öncelikle Morgana hakkında şunu belirtmeliyim ki Ataların Buyruğu alınmayan Morgana , morgana değildir. Şahsen benim ilk itemim, olmazsa olmazımdır.

Verdiği yetenek gücünün ve bekleme süresinin yanısıra pasifi çok daha önemli.

Zaten şampiyonumuzun pasifi gelen saldırılar ve alınan hasarlara karşı can emme . Bizde üstüne ataların buyruğu aldığımız zaman Morgana'nın  'w' Zülum Toprağı skillini tam anlamıyla hakkını vererek kullanmış oluyoruz . Bu item üzerinizdeyken fight esnasında minyonlara w uygulayarak bi yandan can dolumu sağlayabilir diğer yandan da savaşabilirsiniz. Morgana da genellikle support olarak kullanılan şampiyonlarımızın arasında.Ama ben kesinlikle mid lanede daha ezici bir şampiyon olduğuna inanıyorum.Gelelim skillere 

Q ( Karanlık Esaret ) 

Genelde ilk fullenmesi tavsiye edilen skilli  Zülum toprağıdır ama ben kesinlikle buna katılmıyorum. Hayır efendim kesinlikle ilk fullememiz gereken skill q dur . Can emme özelliğine sahip olmasada sizin kitlemeniz çok önemli. Hem kaçıp hem düşmanı ağır bi şekilde ezebiliyorsunuz. İlerleyen seviyelerde Morgana'nın bekleme süresindeki düşüşü Q skillinizi bayağı bi kısa sürede tekrar tekrar kullanabilmenizi sağlıyor . 

Q skillini tutturmak okadar kolay bi işlem de olmuyor çoğu zaman. Buyüzden skilli direk düşmanın üstüne uygulamak yerine sağa sola koşu yoluna kullanmak herzaman daha avantajlı.

W (Zülum Toprağı ) 
Ve ikinci olarak abanmamız gereken skillimizde bu. Genelde Q tutturabildikten hemen sonra bunu kullanırım ki kombosuda bu şekilde zaten. Ataların buyruğu aldıktan sonra düşmana tutturduğumuz Q ların altına açtığımız Zülum Toprağı skilli hem düşmandan can emer hemde bizim canımız yenilenir. Minyon kesmek için birebirdir. League of legends Morgana hakkında ayrıca.

E ( Kara kalkan ) 
Morgananın kalkanını kendinize veya dost şampiyonlara kullanabiliyorsunuz. Bu kalkan onlara geçici bi süreliğine büyü hasarını ve zayıflatma etkilerini emen bir bariyer verir. Kalkanınız birçok şampiyonun skillerini counterlayabiliyor. Blitzcrank  Q skilli gibi. 

R ( Ruh Prangası )

Ultimate' iniz bireyselden ziyade takımsal bir ultimate. Daha çok takıma faydalı oluyor. Yakınımızdaki tüm düşman şampiyonların etkilendiği hareket hızlarının azaldığı ve hatta yeterince uzaklaşamazlarsa stunlandıkları bi ultimate kendisi. Kesin olarak ultimate'iniz ile ilgili söyleyeceğim birşey varsa oda Zhonyanın kumsaati ile kullanmanız.
Morganaya alabileceğimiz item'lar :

Ataların Buyruğu , Asırlık Sopa , Zhonyanın Kumsaati , Rabadonun Şapkası , Cehennem asası , Başmelek Asası, Liandranın Eziyeti 

Başmelek asası benim çıktığım itemlar arasında. Bu item Morgananın yaşadığı tüm manasal sorunları ortadan kaldırmaya yetiyor ve artıyor bile.Karşınızda düşmanlarınız ad ağırlıklı olduğu sürece cehennem asası yerine Morellonomikon da çıkabilirsiniz.

Morgana karşısında güçlü rakipler:

Talon , Katarina, Zed , Fizz 
Morgana karşısında zayıf rakipler:
Blitzcrank , Tresh, Annie , Heimerdinger
Karşınızda  Morgana varsa diye ufak bir kaç tüyoda verelim. : ) 
Morgana'nın Zülum Toprağı skilli can değeri az olan düşman birimlere yüklü bir hasar verir. Buyüzden canınız azken morgananın W menziline girmemeye özen gösterin ve Q sikillinden kaçınmak için minyonları kendinize bariyer yapın .

Herkese keyifli oyunlar

Hira Özkan

Habermark