• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Marka Tescili işlemi için dikkat edilmesi gerekenler

Marka Tescili işlemi için dikkat edilmesi gerekenler

İş hayatında her zaman bir adım önde olmak için markanın bilinirliğini her anlamda arttırmak gerekmektedir. Bugün iki market karşı karşıya açılsa dahi, iyi reklam yapandan ziyade, iyi bir marka değeri olan marketin çok daha iyi iş yapacağını söyleyebiliriz. Türkiye genelinde binlerce işletmenin artık marka değeri bilincine sahip olması ile birlikte, öncelikli olarak markaları için tescil işlemlerini yapmaktadırlar. İnternet sayesinde artık hizmet alabileceğimiz firmaları daha rahat bulabildiğimiz kesin olmakla birlikte, bu konuya hakim olmanız ve marka tescil işlemlerini doğru yapmalısınız.

Bu konuda en fazla düşülen hata ise seçilen markanın hangi sektörlere uygun olduğudur. Örneğin bir marka belirlediniz ve markanın hiç bir şekilde sizden izinsiz farklı sektörlerde dahi kullanılmasını istemiyorsanız eğer, kapsamlı olarak tescil yapmanız gerekmektedir. Ama sadece kendi sektörünüz için marka tescil yaptıracaksanız eğer, daha basit bir şekilde tescil yaptırabiliyorsunuz. Bu konuda bir diğer önemli olan ise, seçmiş olduğunuz markanın diğer sektörlerde dolu olması mümkünken, sizin bulunmuş olduğunuz sektörde boş olabilir ve onuda siz alabilirsiniz. Yani bir ürünün ismi ile bir marketin isminin aynı olması muhtemel olacağından dolayı, bu gibi durumlar çok fazla örneklere sahip olabilir.

marka tescili

 

Markanı Belirle

 

Örneğin büyük markalar çıkarmış oldukları yeni ürünler için neredeyse tüm sektörlerde marka tescili yaptırmaktalar. Eğer marka belirleme konusunda da sıkıntı yaşıyorsanız, bunun için sizlere önereceğimiz firma ile işlerinizi hızlı bir şekilde yapabileceğinizi söyleyebiliriz. Marka belirlenmesinde çalışma sisteminizi de iyi bir şekilde belirlemeniz gerekmektedir. Örneğin sadece belirli bir bölgeye hizmet veriyorsanız ya da açacağınız market için isim arayışlarınız olduğu sırada, bölgenin lehçesine göre bir marka seçebilirsiniz. Lakin kurumsal olarak iş yapacaksanız, marka araştırması yaparken, bugünü ve yarını düşünmelisiniz.

marka tescili

 

Markanı Doğru Seç

 

Örneğin marka tescil yaptıranlar, ileride ürünlerini yurt dışına göndermeye başladıkları zamanlarda, farklı bir söylem ile karşılaşabiliyor ya da telaffuz edilmesini bile sağlayamıyorlar. İşte bu markanın bir yerde yanlış seçildiğini göstermektedir. Bugün bir çok dünya markası ürünlerin, ülkemizde farklı telaffuz edildiğini görebiliyoruz. Marka tescili ve marka seçimi oldukça ciddi işler olması nedeni ile detaylı bilgiyi sizde Kornea üzerinden alabilirsiniz.