• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Silent Hill gerçekten varmış!

Silent Hill gerçekten varmış!

Silent Hill gerçekten varmış!

Konami'nin bir jenerasyona damgasını vuran oyunu Silent Hill'in gerçek hayatta Centralia Pennsylvania'da var olan bir kasabadan esinlenerek ortaya çıktığı iddiası oyunun fanları tarafından heyecanla karşılandı.  Ülkemizde de büyük bir hayran kitlesi bulunan Silent Hill'in 1999 senesinde, Capcom'un Resident Evil ve Dino Crisis 2 furyası ile birlikte dünyayı kasıp kavurduğu dönemlerden tam 16 yıl sonra insanı heyecanlandıracak bir detay ile karşınızdayız! Silent Hill filmi Kit Harington, Sean Bean, Game of thrones. Silent Hill gerçek hayat.

 1856 senesinde başlayan maden çalışmalarının öncülerinden olan kasabada,1962 senesinde kasabanın asfaltları altında başlayan maden yangınının ardından büyük bir panik yaşanıyor. Kayıtlarda yer alan biglilere göre, kasabada çöplerin yakılması sırasında madenler alev alıyor ve facia yaşanıyor. Ve bu olaydan sonra 16 sene boyunca kasabanın altında bu yangın devam ediyor. Kasabada yaşayanlar onca yıl boyunca kendi imkanları ile yer altındaki yangını söndürmeye çabalasada bir türlü önüne geçilemiyor. Yaşayanların 1980'li yılların başlarında kasaba yüzeyinde 180 fahrenheit sıcaklık tespit ettikleri bildirildi. Hatta bu yangın içerisinde  14 Şubat 1981 tarihinde bir çocuğun yaşamını yitirdiği kasabada işler hiçbir zaman iyi gitmedi. Günümüzde bu kasabada yer altında yangın halen sürmektedir. Ve geriye kalan en sağlam binanın 1911 senesinde inşaa edilen bir kilise olduğu belirtilmektedir.

Centralia'da bugün halen logar kapaklarından ve kırılmış asfaltların arasından yanan madenlerin dumanları yğkselmektedir. Kasaba ile ilgili görselleri fotoğraflarda görebilirsiniz.

Konami'nin efsanevi Silent Hill oyun serisinde ise bizleri benzer bir hikaye karşılamıştı bundan tam 16 sene önce. Bir hayalet şehir, yanan madenler ve mistik olaylar zinciri bir jenerasyonu derinden etkilemişti. Günümüzde Silent Hill halen popülerliğini sürdürmektedir. Siletn Hill oyununun bu kasabadan esinlenildiği iddia edilmektedir. Özellikle oyunda geçen mekanlar ve binalar ve kasaba üzerinden yolculuk etmek isteyen kişiler için yerlere duvarlara çizilmiş graffitiler birebir oyunla uyuşmaktadır.

Silent Hill o kadar büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştırki, Resident Evil serisinden sonra, Silent Hill'de beyaz perdede yerini almıştır. Şu günlerde ülkemiz ve dünyada büyük bir hayran kitlesi bulunan Game of Thrones'un durumu meçhul yıldızı nami diğer Jon Snow'u canlandıran Kit Harington ve ustaların ustası Sean Bean bu film sersinde yer almışlardır.

Centralia'nın fotoğrafları efsanevi oyunun hayranlarında derin duygusal izler bırakabilir. Amerika'da oyunun fanları Centralia'yı ziyaret eder mi? Ya da bu turizm açısından bir seçenek haline gelebilir mi? Bunu zaman gösterecek. Sıradaki içeriğimiz Silent Hill hayranları için;

SİLENT HİLL GERÇEK HAYAT CENTRALİA FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!

Habermark

Özel Haber 

Emre Ata