• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Dikkat! AÖL 2016 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Dikkat! AÖL  2016 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Dikkat! AÖL 2016 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Binlerce kişinin katıldığı sınavın sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyordu.  AÖL sınav sonuçları için  resmi web paylaşım merkezi üzerinden gerçekleştirilen bir açıklama kamuoyu bilgisine sunuldu. AÖL sınav sonuçlarının hafta içerisinde açıklanacağı duyuruldu. İşte AÖL sınav sonuç öğrenme, sorgulama ve bütün ayrıntılar haberimizde. Aöl sınav sonuç sorgulama 25.1.2016

Resmi web sitesinden gerçekleştirilen açıklamda şunlar yer aldı;

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ II. DÖNEM YENİ KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLAMIŞTIR AÇIKLAMASI

Son başvuru tarihi 5 Şubat 2016 olup başvuru süresi uzatılmayacaktır.2016 yılı için yeni kayıt ücreti 40TL (30+10) olarak belirlenmiştir.

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİNDE YENİ DÜZENLEME BİLGİLERİ

Kayıt yenileme işlemleri 2015-2016 eğitim öğretim yılı II. Dönemden itibaren otomatik olarak yapılacaktır. Öğrencilik durumu 2015/1 aktif veya donuk öğrencilerimiz kayıt yenileme ücretini (30TL) anlaşmalı bankalardan (Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankası) herhangi birine yatırması yeterli olacaktır vurgusu yapılırken,

2-3 Ocak 2016 tarihinde yapılması gereken ancak değişik nedenlerden dolayı, Muş, Bitlis, Hakkari ve Van illerinin tamamında, Şırnak ili Cizre ve Silopi İlçelerinde, Siirt ili Pervari ilçesinde ve Zonguldak İl merkezi ile Kilimli ilçesinde gerçekleştirilemeyen Açık Öğretim Lisesi sınavları 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde 3 oturumda gerçekleştirildi. Cizre ve Silopi ilçelerinde yapılması gereken sınavlar ise Mardin ilinde yapıldı. Milli Wğitim Bakanlığı tarafından belirlenden sınav takvimine göre 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem sınav sonuçları 25 Ocak 2016'da internette yayınlanacağı duyurulmuştu. İkinci dönem kayıt işlemleri ise 18 Ocak – 5 Şubat tarihleri arasında olacak.

''Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız'' şeklince net bir ifade kullanıldı.

AÖL SINAV SORGULAMA İÇİN > sorgulama.net/aol-sinav-sorulari-sorgulama adresinden faydalanabilirsiniz.

AÖL SINAV SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN > sorgulama.net/aol-sinav-sorulari-sorgulama yine bu linkten faydalanabilirsiniz.

Sınavı başarı ile atlatan kişilerin neticeleri ve dereceye giremeyenlerin notları resmi sitede yayınlanmaktadır. Günümüzde sınav sonuçlarının öğrenilmesi için internet daha pratik bir yöntem haline gelmiştir. Bir sınav sonucunun ev yada herhangi bir hane adresine gelmesi 2 – 4 hafta bir süre alırken, artık öğrenciler ilgili web sitesi üzerinden sonuç ya da bilgi sorgulamalarını sorunsuz ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar.

Habermark Eğitim