• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Alsancak Dostlar Fırınında 32 Yıldır Değişmeyen Lezzet ; Boyoz

Alsancak Dostlar Fırınında 32 Yıldır Değişmeyen Lezzet ; Boyoz

İzmir'in kızları kadar, insanları, tarihi dokusu, zengin mimarisi, havası, lezzetleri de meşhurdur. Bugün sofralarımızda ki bir çok yeşilliğin ana vatanında İzmir olduğunu ve hatta Ege mutfağının eşsiz zeytinyağlılarını da bunun için örnek olarak gösterebiliriz. İzmir Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olması ve İzmir'lilerin özellikle tarihi dokuyu bozmamak için yoğun mücadeleler verdiklerini de görebiliyoruz. Efelerin mutfağına 1492 yılında İspanya'dan kovularak, Osmanlıya sığınan Yahudi Sefaradlar tarafından yerleşen boyoz ise, bugün İzmir'in en iyi lezzetlerinden olmakta ve kesinlikle her ziyarette bu eşsiz lezzet yenilmektedir.

İzmir gezimizde, Alsancak'ta güzel bir mekan ararken karşılaşmış olduğumuz Alsancak dostlar fırını, hem tarihi dokusu ve hemde 32 yıldır değişmeyen boyoz lezzeti ile bizim için harika bir deneyim oldu. Üstelik tek bir çeşit değil, gördük ki onlarca farklı lezzetlerde çeşidin olması ve bunların ise tamamen farklı farklı pişirilerek servis yapılmasından dolayı, asıl boyoz'u Dostlar fırınında yediğimizi söyleyelim. Üstelik bizim yabancısı olduğumuz ancak boyoz'un yanında olmazsa olmazın fırında yumurta ve sıcacık bir çay olduğunu da, fırının işletmecisi ve ikinci kuşak sahibi Berrin hanımdan öğrenmiş olduk.

boyoz

 

Boyuz'un Adresi Alsancak Dostlar Fırını

 

Kesinlikle tüm İzmir gezilerimizde ziyaret edeceğimiz adreslerin başında gelecek olan Alsancak dostlar fırını, ayrıca dondurulmuş boyoz satışını da yapmakta. www.alsancakdostlarfirini.com sitesine girerek ürün çeşitlerini görebileceğiniz gibi, boyozun ilk adresi olan fırının resimlerini de rahatlıkla görebilirsiniz.

tahinli boyozmevsim boyozçikolatalı boyoz

Sadece boyoz çeşitlerini sunan ve bu harika lezzeti bozmadan ilerletmeye devam eden Alsancak dostlar fırını, İzmir'lilerin vazgeçilmezi olduğu gibi, dışarıdan giden bir yerli turistler ile yabancı turistler için de güzel zamanların geçirilebileceği ve dinlenirken harika lezzetler tüketebileceği bir mekan olmaktadır. Üsteli peynirli, ıspanaklı ya da enginarlı boyoz yerken doyurucu bir lezzet alırken, tahinli ya da çikolatalı çeşitleri sayesinde tatlı ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz.

Dostlar fırını

İzmir gezimizi renklendiren ve tatlandıran Alsancak dostlar fırını ile sizinde kesinlikle uğramanız ve boyoz için gerçek bir lezzet tufanına yakalanmanızı tavsiye ediyor ve ayrıca bu lezzeti dönüşte'de eve getirmek için dondurulmuş olanlarını da almanızı öneriyoruz.