• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Dövmenin en sade hali Ozan Söylerkaya

Dövmenin en sade hali Ozan Söylerkaya
                                                           Dövmenin en sade hali Ozan Söylerkaya 
 
 
Son bir kaç sene içinde ülkemizde dövme dahada  yaygın bir hale geldi. Yaptıran insanların sayısı ve yaş ortalamaları da arttı. Önceleri bu akım bir altkültür olarak adlandırılıyordu ama son senelerde pinterest,  instagram benzeri uygulamalar sayesinde hızla yayıldı. Ünlü modacılar kombinlerinde defilelerinde dövmeye yer vermeye başladı ve böylece dövme artık alt kültür olmaktan uzaklaşarak bir trend olma yolunu tuttu. 
 
Bizde dövmenin meraklısı olan ve  ilgilenen insanlar için bir nevi kullanım klavuzu hazırlamaya , tüyolar vermeye karar verdik.
Öncelik olarak ne istediğinizi bulun. Dövme ile ilgileniyor ama çok bir bilginiz olmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Genede stüdyoya gidip bilgi almadan önce evinizde küçük çaplı bir araştırma yaparak sevebileceğiniz ilgilenebileceğiniz modellere bir göz atmalısınız. Dövme uçsuz bucaksız bir sanattır. Kendi içinde binlerce farklı tarzı vardır.
 
Eğer siz ne istediği konusunda fikri olan biri olarak dövmecinizin yolunu tutarsanız emin olun çok daha mutlu bir şekilde oradan ayrılırsınız. Dövmeciniz sizin ne istediğinizi anlarsa siz kendinizin ne istediğini iletebilir ifade edebilirseniz ortaya çıkan sonuç istediğinize çok daha yakın olucaktır. 
 
Ne demiştik, evet dövme kendi içinde binlerce alt başlığı olan bir sanat dalıdır. 
old school, realistic , dotwork, trashpolka, biomechanic gibi bir sürü başlığı vardır. 
Bugün konu başlığımız ise tasarımları ve işçiliğinin temizliği ile isim yapabilmiş dotwork ve mandala sanatçısı Ozan Söylerkaya. 
 
Tamamen kendine özgü tasarımları olan güzel sanatlar mezunu hayal gücü geniş bu adamın işleri vücudunuzda taşımak isteyeceğiniz kadar karakteristik. 
 
Kendisinin bu işte 3 senelik bir geçmişi olmasına rağmen işleri gerçekten dikkat çekici.
 
 
Hemde sadece kendi uzman olduğu tarz üzerinde değil diğer tarzlar üzerinde de etkisini ve işçiliğini gösteriyor. Hemen hemen her dövme ellerinden başarıyla çıkıyor ve buda bizim 
 
Genellikle siyah ve koyu tonlarda ve çizgisel çalışmayı tercih ediyor. Ama dövmelerini ve tasarımlarını düz havadan kurtaran renkler , gölgelendirmeler eklemeyide ihmal etmiyor.
Minimal tasarımlar yaptığını pek görmedik. Vücudu tuval gibi kullanmak onun en büyük tutkularından biri. 
Siyah ve koyu tonlara rağmen işlerinin iç açıcı bir havası var. Hayal gücü ise bu çizgilerin sadeliğini destekleyen ,öne çıkartan şey. 
Minimal tasarımlar pek  yapmıyor demiş olabiliriz ama daha öncede dediğimiz gibi bu adamın elinden her dövme başarıyla çıkıyor. Minimal olması , büyük olması renkli olması yada çizgisel olması hiçbirşey değiştirmiyor. 
Eğer yolunuz İstanbula düşerse veya İstanbuldaysanız ve bu tarz dövmeler ilginizi çekiyorsa kesinlikle Ozan Söylerkaya 'ya yolunuz düşmeli. 
Biz işlerine bayıldık doğrusu ve hayranlıkla takip ediyoruz . Umarım sizlerde beğenmişsinizdir
Keyifli dövmeler 
 
Ozan Söylerkaya Instagram hesabı https://www.instagram.com/ozan_soylerkaya/
 
Habermark Özel Haber