• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Euro 2016'da terör korkusu! Turnuva iptal edilecek mi?

Euro 2016'da terör korkusu! Turnuva iptal edilecek mi?

Euro 2016'da terör korkusu! turnuva iptal edilecek mi?

Avrupa'da meydana gelen terör olayları, haziran ayında gerçekleşecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016 için korkunç bir durumun oluşmasına neden oldu. Fransa'da Paris ve Belçika'nın Brüksel kentinde meydana gelen saldırılar sonrası Avrupa şampiyonasının iptal edilebileceği düşünülüyor. Euro 2016 iptal edilecek mi? Euro 2016 son dakika, Avrupa şampiyonası oynanacak mı?

Hatırlanacağı gibi 1999-2000 sezonunda Uefa kupasını ve SÜper kupayı kazanan Galatasaray, o dönemde düzenlenecek Dünya klüpler şampiyonasına, turbuvanın olaylar yüzünden iptal edilmesi gerekçesiyle iptal durumu kararı sonrası gidememişti.

TÜRKİYE HIRVATİSTAN EURO 2008 MAÇI

İhlas haber ajansında yer alan habere göre; Paris ve Brüksel'de gerçekleşen terör saldırıları, Fransa'da haziran-temmuz ayları arasında gerçekleşecek olan EURO 2016'yı iptal etme konusunu gündeme getirdi. Kamuoyunda güvenlik gerekçesiyle sıkça iptal edileceği konuşulan dev turnuva önce hem UEFA hem de Fransa'dan çeşitli mevkiler açıklamalarda bulunuyor. Brüksel'deki terör saldırısı sonrası Fransız medyasına konuşan Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, şampiyonanın planlandığı gibi oynanacağını ve ertelenmesinin söz konusu olmadığını söylemişti. Fransa güvenlik güçleri, turnuva öncesi koordinasyon toplantıları gerçekleştiriyor. Stat ve çevre güvenliklerinin öncelikli olduğu görüşmelerde ayrıca, farklı bölgelere de güvenlik kameraları yerleştirilebileceği ve bomba aramasının da titizlikle gerçekleştirileceğinin gündeme geldiği öğrenildi. Dünyanın en önemli turnuvalarından birisi olan EURO 2016'da herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmak istemeyen Fransa, gerekli güvenlik önlemlerini alarak, terör düşüncesinden uzak seyircilere eğlenceli bir organizasyon sunma hedefinde.

TARAFTARLAR ENDİŞELİ

A Milli Takım ve ev sahibi Fransa'nın yanı sıra, İspanya, Almanya, İngiltere, Portekiz, Belçika, İtalya, Rusya, İsviçre, Avusturya, Hırvatistan, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Polonya, Romanya, Slovakya, Macaristan, İrlanda Cumhuriyeti, İzlanda, Galler, Arnavutluk ve Kuzey İrlanda'nın katılacağı turnuvada onlarca ülkeden binlerce taraftarın adeta Fransa'ya akın etmesi bekleniyor. Avrupa'da gündemi meşgul eden terör saldırıları nedeniyle bu dev turnuvanın iptalinin söz konusu olup olmayacağı ise taraftarlarca merak edilen bir konu. Zira aylar öncesinden planlarını yapan, milli takımlarını Fransa'da yalnız bırakmak istemeyen taraftarlar, olası terör saldırısından endişe duyuyor. Geçtiğimiz yıl kasım ayında Paris'in birçok noktasında ve özellikle de Fransa-Almanya arasında oynanan dostluk maçı sırasında Stade de France çevresinde gerçekleşen saldırıları hatırlatan taraftarlar, dev turnuvanın terörün gölgesinde kalmasından korkuyor.

Öte yandan UEFA Başkan Yardımcısı Giancarlo Abete ise, EURO 2016'nın iptalinin söz konusu olmadığını ancak terör tehditleri karşısında maçların seyircisiz oynanma olasılığının da görmezden gelinemeyeceğini açıkladı.

 

Habermark Spor servisi