• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Başbakan Karaman'daki çocuk istismarı hakkında bakın dedi

Başbakan Karaman'daki çocuk istismarı hakkında bakın dedi

Başbakan Karaman'daki çocuk istismarı hakkında bakın dedi

Özellikle sosyal medya üzerinde büyük tepkilere neden olan olay hakkında; “Karaman’da yaşanan olaylardan haberiniz vardır. Birkaç gündür özellikle sosyal medyaya çok yer aldı. Çocuklarımızın istismarına karşı bu cani sapığın hak ettiği ceza ne yazık ki ceza yasalarımızda yok. Bu davanın ve çocukların hukukunun bizzat takipçisi olacağım” ifadelerini kullanan Ahmet Davutoğlu gerekenin yapılacağını belirtti. Karaman çocuk istismarı son durum, Karaman'da tecavüze uğrayan çocuklar hakkında Ahmet Davutoğlu açıklaması 25.3.2016. Karaman tacize uğrayan çocuklar son haber

İhlas Haber ajansından alınan bilgilere göre;Başbakan Ahmet Davutoğlu, maliyeti 110 milyon TL’yi bulan yatırımların Manisa Muradiye Spor Kompleksinde gerçekleştirilen toplu açılış törenine katıldı. Manisalıların alkışları arasında salona giren Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte vatandaşları selamladı. Törende İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve milletvekilleri de hazır bulundu.
Vatandaşların yoğun tezahüratları ve ‘Manisa seninle gurur duyuyor’ sloganları arasında kürsüye çıkan Başbakan Davutoğlu, 6 yıl önce hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’na da rahmet dileyerek, onun vakur, dik duruşunu hep hatırlayacaklarını ifade etti.
Manisalılara teşekkür etmeye geldiklerini ve 26 tesisin açılışını yapacaklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Biz Manisa’dan uzak kalmayız. Gelince de hayırlı müjdelerle geliriz. Bugün de Manisa’ya çok katkı olacak yeni tesisleri açmak için huzurunuzdayız” dedi.

“KİMSE BU AZİZ ÜLKEYİ ESİR EDEMEYECEK”

Türkiye’yi hedef alanlar olduğunu belirten Davutoğlu, “Bugün hem içerde hem dışarıda yaşananlara rağmen ülkemizin büyümesi ortadadır. Türkiye’nin gelişmesinden rahatsız olanlar bu yüzden ülkemizin istikrar ortamını hedef alıyor. İdeolojiler bakımından birileriyle çatışma halinde olan terör örgütleri bugün Türkiye’yi hedef seçmiş durumdadır. Onlara karşı dimdik durarak, ‘bu ülke sahipsiz değil’ dedik, ‘sahipsiz değil’ diyoruz. Diğer partilerin ülkeyi yönetme sorumluluğundan kaçtığı dönemde biz her şartta göreve hazırız dedik. Bu dönemde kanlı terör saldırıları oldu yine sorumluluğumuzu yerine getirdik. Buradan sesleniyorum tekrar kim gelirse gelsin, hangi güçler Türkiye’yi hedef alırsa alsın, kimse bu aziz ülkeyi esir edemeyecek. 1 Kasım’da milletimiz AK partinin üzerine düşeni yaptığını gördü. Milletimiz görevden kaçanlarla AK Parti’yi çok iyi ayırt etti ve emanet ak Parti kadrolarına verdi” dedi.

“SON NEFESİMİZE KADAR BU ÜLKEYİ KORUMAYA KARARLIYIZ”

Bugün teröre karşı kararlıkla mücadele verdiklerini belirten Başbakan Davutoğlu, “Terör can aldı, kan dökerek, sivillere saldırarak, kitleleri hedef alarak Türkiye’ye zarar vermeye çalışıyorlar. Biz Türkiye’ye ‘asla diz çöktüremezsiniz’ diyerek kararlıkla mücadele ediyoruz. Biz terör örgütlerine karşı mücadele ediyoruz. Biz açık hedef gösterdik, bu aziz ülkenin her dağı, her vadisi, her ırmağı teröristlerden temizleninceye kadar bir an bile durmayacağız. Bizim sabrımız test etmeye kalkıştılar. Biz bu ülkenin her köşesini son nefesimize kadar korumaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU TERÖRİSTLERİN YANINDAMISINIZ MİLLETİN Mİ?”

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da da milletle buluştuğunu anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:
“Aziz Manisalılar onların selamlarını kardeşlik duygularını efelere, zeybeklere getirdim. Silopi yangın içindeyken biz oradaydık, Van’da, Bingöl’deydik şimdi de Manisa’dayız. Ülkemizi her köşesine gideceğiz bu dayanışmayı mutlaka Biz bu memleketin temeliyiz, çimentosuyuz. Her köşede varız ve kardeşlik türkülerini biz seslendireceğiz. Bu süreçte bazı aymazlar ne yapıyor? Siyasetten medyaya duyarlılık göstermesi gerekenlerden ilgili desteği göremiyoruz. Aksine terörün işine yarayacak, kanlı yüzünü ört bas edecek, tutum gösteriliyor. Çevremizde ateş çemberi, kaos ve iç savaş var. İçerde terörle mücadele var. Maalesef muhalefet, dayanışma göstermesi gereken muhalefet bu gerçeği görmek istemiyor. Türkiye içerde dışarıda mücadele ederken destek değil köstek oluyor. Terör örgütü tarafından uydurulan iddialar ana muhalefetin ucuz siyaseti oluyor teröristin kirli çanak Bu soruyu soruyorum ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun cevap vermesini istiyorum. Ve soruyorum, siyasetiniz teröristlere mi hizmet ediyor milletin badireden çıkmasını mı? Teröristlerin yanında mı milletimizin yanında mısınız? Terörle sadece hükümet güvenlik güçleri değil 78 milyon vatandaşımız da destansı şekilde mücadele ediyor.”

Dün bir şehidin cenaze namazını babasının kıldırdığını hatırlatan Davutoğlu, “Kahraman bir şehidimizin kahraman babasını aradım. Şehit evladının namazını kendi kıldırdı. Buradan o kahraman Çorumlu yiğide selamlarını sunuyorum. Bu vatandaş ilelebet istikrarını koruyacaktır. Hiçbirinin muhtaç ve mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. Arkamızda böyle kahraman millet varken korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. Yılmadık yılmıyoruz, yılmayacağız Ayaktaydık, ayaktayız, ayakta olacağız. Zeybekler dik durduk, dik duruyoruz, dik duracağız. Bu ülkenin insanlarının terörden korkmadığını, birlik ve beraberlikle umutla geleceğine haykırıyoruz” diye konuştu.

“YETER ARTIK DÜŞÜN BU MİLLETİN YAKASINDAN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“CHP’nin ne yapıyor? Ülkesini dünyaya şikayet diyor. Senin bu milleti seçimini tartışmaya ne hakkın var? 1 Kasım’da millet sana da baktı bize de baktı bizi seçti. CHP’nin başına geldiğinden beri kulağına gelen üç beş sufle ile siyaset yapıyor. Bu ülkenin cumhurbaşkanını bu ülke seçti, bunu tartışmak Kılıçdaroğlu’nun haddine de değil gücü de yetmez. Eğer kendine güvenseydi çıkıp aday olsaydı. Olamaz çünkü bütün siyasi kariyeri genel başkanlık. Aynı şekilde bu ülkenin hükümetini yüzde 49 buçuk oyla bu millet göreve getirdi. Eğer meşruiyeti tartışılacak biri varsa her seçimde kaybeden KIlıçdaroğlu’dur. Kasım ayında yüzde 49’buçuk oy almış milletin iktidarını tartışıyor. Sayın Kılıçdaroğlu sen söylediğin lafları seçim meydanlarında da söylüyordun, millet sana yüz vermedin. Millet uzlaşın der, sen kaçarsın. ‘Anayasa yapın’ der bahaneler üretirsin? Aylardır dokunulmazlık diyorsun, gel de iste. Kaldıralım diyoruz yan yollara kaçıyorsun. Kılıçdaroğlu bu ülke için hiç mi projen, hayalin yok? Sen bu mücadelenin yanında olsan da olmasan da Türkiye’de terörü mutlaka temizleyeceğiz. Teröre destek olan herkes bu millete hesap verecek. Teröristlerin taziye çadırına gidenler, kalaşnikoflu posterler önünde fotoğraf çekenler, düşman ülkelere destek çıkanlar asla iflah olmayacaklar. Artık Diyarbakırlı, Hakkarili kardeşim bu katillere, bu eşkıyalara bu teröristlere karşı sesini yükseltiyor. Milletimizin baharı selamlamak için kutladığı Nevruz’u şiddete davet olarak kullanmak istediler. Yeter bu milleti çektiği, düşün Kürtlerin yakasından, düşün Türklerin yakasından. Düşün bu milletin yakasından. Biz tek bir milletiz, tek bir bayrak tek bir vatanız.”

“KİM BU ÜLKEYE YANLIŞ YAPTIYSA HESAP VERECEK”

Yaşanan her saldırı sonrası milletin büyük acılar içerisindeyken hükümeti yıpratmaya çalışanlar olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Her saldırı sonrası milletimiz büyük acılar içindeyken haksız ve mesnetsiz iddialarla hükümeti yıpratmaya çalışanlara asla unutmayacağız. Haince planlar ve cahilce saldırılarla milletimizi esir alabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. İstiklalini çiğnetmemiş bir milleti dünyanın tüm terör örgütleri birleşse asla teslim alamaz. Bu ülkenin son 14 yılda kazanımlarının yok edilmesini asla izin vermeyeceğiz. Birlik beraberlik ve istikrardan vazgeçmeyeceğiz. Türkiye bu karanlık oyunları, kirli oyunları bozacak. Kim bu ülkeye yanlış yaptıysa devletin önünde hesap verecek onlara bu bedeli ödettireceğiz. Aziz Manisalılar, bu millet adına terörle kararlı mücadele ederken bazı milletvekillerinin teröre destek veren söylem ve tutumlarını görüyorsunuz. Milletvekillerine tanınan dokunulmazlıkların teröre destek kılıfı haline gelmesini izin vermeyiz. Hazırlanan fezlekelerin gündeme alınmasını kararlaştırdık. CHP ve HDP ipe un serdiler. Teröre destek veren milletvekillerinin bu oyunlarını açığa çıkarmak için biz de ‘hodri meydan’ dedik. Meclise fezlekelere görüşmeyi teklif ettik. ‘Dokunulmazlıkları tamamen kaldıralım’ diyorlar. Bu tutum siyasette meşru bir tekliftir. Siyasetçi ile terör destekçisini birbirinden ayırmak içindir. Siyasetin onurunu gücünü korumaya çalışan bir parti olarak yasamanın bağımsızlığını ortadan kaldıracak bir girişimin içinde yer almamız mümkün değil. Bunların hepsi terör destekçilerini yargıdan kaçırmayı izah edemeyecekleri için böyle teklifte bulunuyorlar. Bizim tutumumuz açık. Terör destekçilerinin kaçmasına izin vermeyeceğiz. Teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım diyoruz, bütün fezlekelerle ilgili dokunulmazlıklar kalkacak. Herkes yargı önünde hesap verecek” dedi.

“ENSAR VAKFI’NIN İNSANLIĞA HİZMETİNE ŞAHİT OLDUK”

Başbakan Davutoğlu, cinsel istismarla gündeme gelen Ensar Vakfı’na ait yurtta görev yapan kişinin en ağır cezayı alacağını belirterek şöyle konuştu:
“Karaman’da yaşanan olaylardan haberiniz vardır. Birkaç gündür özellikle sosyal medyaya çok yer aldı. Çocuklarımızın istismarına karşı bu cani sapığın hak ettiği ceza ne yazık ki ceza yasalarımızda yok. Bu davanın ve çocukların hukukunun bizzat takipçisi olacağım. Biz her bir çocuğumuz öldüğünde kendi çocuğumuz görüyoruz. Hiçbir çocuğun herhangi bir sapığın elinde böylesine mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu şahıs bir daha gün yüzü görmeyecek. Bu istismarla alakalı partilerin oybirliği ile araştırma komisyonu kurduk. Bütün partilerle birlikte gereken araştırma önergesi verildi. Çocuk istismarı konusunda aydınlatılmamış tek bir nokta dahi kalmayacak. AK Parti en ön safta olacak. Her ne yapılacaksa yapılacak. Olayın failine insan bile diyemiyorum bu aşağılıkların aşağılığı bir mahluktur. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapılacak. Bu memleketin her çocuğu bize emanettir. Kendi kızımızı ve oğlumuzu herhangi bir vatandaşın çocuğundan ayırırsak bu gözler bize haram olsun. Lakin bu sapık üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanlar var. Bu da ayrı bir çocuk istismarıdır. Derdi, davası insan yetiştirmek olan bir vakfı karalamakla olmaz. Paralel yapı öncülüğünde kirli bir siyasi operasyon yapılıyor. Gecesini gündüzünü edebe ahlaka adamış bir aziz kardeşlerim, vakıf kültürüne saldırılmasına müsaade edemeyiz: Ensar Vakfı’nın insanlığa hizmet ettiğine hep şahit olduk. Bir sapığın yaptığı bu alçakça muamele karşısında Ensar Vakfı’nın kurucuları tepki göstermiştir ama bunu siyasi bir tartışma konusu yapmayalım.”

YENİ VAATLER PAZARTESİ GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK

Başbakan, partisinin reformların tamamını gerçekleştirdiğini belirterek yeni vaatlerin pazartesi günü Genel Kurul’a getirileceğini söyledi. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zorlu bir coğrafyada etrafımızdaki kaosun ülkemizi daha fazla etkilememesi için gece gündüz çalışırken milletimizin ihtiyaçlarını bir an bile ihmal etmiyoruz. Şehitlerimizin asayişini sağlamak bizim görevimiz. Bu ülkenin sorunlarını da unutmuyoruz. Biz milletimize verdiğimiz her sözün arkasındayız. 1 Kasım’da milletimize açıkladığımız vaatlerin bir kısmını hayata geçirdik. 1 Kasım öncesi mitingde verdiğim vaatlerin yüzde 100’ünü yerine getirdik. Reformların yüzde 65’ini vaatlerin yüzde 1007ünü gerçekleştirdik. Bunlar insanımızı rahatlatacak yeni kazanımlar elde ettirecek. Asgari ücreti bin 300 liraya çıkaracağız demiştik çıkardık mı? Emekliye 200 lira zam yapacağız esnafa faizsiz kredi KDV’yi kaldırdık mı? Bursları artırdık mı? Gençlere 50 bin lira destek vereceğiz dedik veriyoruz. İlk kez işe giderlerin külfetini bir yıl boyunca biz ödeyeceğiz. İş kuranların gelir vergisini ödeyeceğiz dedik. Doğuma bağlı olarak ilk çocukta iki, ikinci çocukta dört ay üçüncü ve üzeri çocukta altı ay çalışmama hakkı verdik. 30 bin öğretmenin atamasını gerçekleştirdik. Pazartesi yeni vaatlerimizi Bakanlar Kurulu’na sevk ediyoruz. 25 yaş altındaki gençlerin Genel Sağlık Sigortası borçlarını siliyoruz. 65 yaş aylıklarından kesintiyi kaldırıyoruz. Salı günü taşeron müjdesini verdim. Bazıları sandı ki bizim vaatlerimiz dört yıllık biz bunları üç ayda yaptık. Biz millete söz verdik mi yerine getiririz. Taşeron meselesini çözmek de bize nasip oldu. Salı gününden bu yana Türkiye’nin her yetinden teşekkür mesajları ve dualarını alıyoruz. Asıl işlerde çalışanları kadroya alacağız dedik ama baktık ki yardımcı işlerde çalışanlar mahzun olacaklar nerede çalışırsa çalışsın tüm taşeronları kadroya alacağız. Biz bazıları gibi bol keseden atmıyoruz. Bütçemizi kılı kırk yararak veriyoruz. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Taşeron işçi meselesini de yıllarca konuşuluyordu işçimize hayırlı olsun. Allah bizi milletimize mahcup etmesin. Bizim en büyük vaadimiz yeni anayasa. Allahın izniyle yeni anayasa vadimizi de yerine getireceğiz ve 12 Eylül anayasasını tarihin çöplüğüne atacağız. Meclis başkanı çağrıda bulundu CHP bahaneler ileri sürerek sorumluluktan kaçtı ve komisyonun dağılmasına neden oldu CHP’nin ruhunda oyunbozanlık, yıkıcılık ve kaçak güreş var. Biz devam ediyoruz. Herkesle yapıcı bir ortamda görüşeceğiz. Meclis başkanının komisyona geri dön çağrılarına muhalefetin yanıtı bu yükü de bizim omuzlarımıza yüklendiğini gösteriyor. Milletimizin yeni anayasa beklentisini karşılamaya yönelik er türlü çalışmayı yaptık. Milletimizin taleplerine cevap verecek yeni anayasa faaliyetlerine önümüzdeki hafta başlayacağız. İnşallah önümüzdeki bir ay içinde en geç iki ay içinde karara bağlanacaktır. Mayıs ya da Haziran ayında anayasa teklifimizi Genel Kurula getireceğiz. Sizin onayınızı almak üzere meydanlarla sizlerle buluşacağız. Bu konuda duruşumuz net.”

ÖĞRENCİLERE KURU ÜZÜM

Başbakan Davutoğlu, anaokulu ve ilkokullara kuru üzüm dağıtılacağını belirterek, “Sabuncubeli Tüneli en kısa zamanda tamamlanacak. Manisa İzmir arası 15 dakika olacak. En geç 2017 yılı sonunda hizmete açacağız. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nda gelecek olan ve kuru üzüm dağıtımıyla ilgili beklediğiniz adımı atıyoruz. Geçen yıl kongreye geldiğimde söz vermiştim. Ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine kuru üzüm dağıtımı yeni eğitim öğretim yılında da devam edecek. Okullarda kuru üzüm dağıtımı için TMO’yu görevlendiriyoruz. Bakanlar Kurulu kararını pazartesi imzaya açıyoruz. Somalı maden işçilerimizin çocukları eğitimlerini tamamladıktan sonra işe alacağız. Ailelerin konut sorunları da çözülecek” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç da yaptığı konuşmada, gece demeden gündüz demeden çalıştıklarını ifade ederek, geçmiş yıllarda hayal olan yatırımlar yaptıklarına dikkat çekti.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı tören öncesi yoğun güvenlik önlemleri de alındı. 2 bin 127 polis ekibi görev yaparken, jandarma ekipleri de Manisa’nın girişinden Muradiye ilçesine kadar yol boyunca geniş güvenlik önlemi aldı. Vatandaşlar da tek tek aranarak toplu açılış töreninin yapılacağını alana alındı.

26 TESİSİN AÇILIŞINI YAPTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu maliyetleri 105 milyon 750 bin lirayı bulan tesisleri açtı. Törenle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 5 milyon 30 bin liraya yaptığı Manisa SGK İl Müdürlüğü Hizmet Binası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 4 milyon 842 bin liraya yaptığı Manisa İşkur Hizmet Binası, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 21 milyon 535 bin liraya yaptığı Muradiye Spor Kompleksi, 10 milyon 30 bin liraya yaptığı Turgutlu Yıldırım Beyazıt Spor Salonu ile maliyetleri 3 milyon 344 bin lirayı bulan spor sahaları (Toplam 34 milyon 909 bin 760 lira), İçişleri Bakanlığı’nın 17 milyon 51 bin liralık hizmet binaları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 6 milyon 831 bin liraya tamamladığı 3 okul, Maliye Bakanlığı tarafından 2 milyon 218 bin liraya yapılan Gördes Vergi Dairesi Hizmet Binası, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 14 milyon 250 bin liraya yaptığı Kula Saraçlar Göleti ile Sulaması, 9 milyon 200 bine yaptığı Kırkağaç Küçükdere Göleti ve Sulaması, 8 milyon 600 bin liraya mal olan Gördes Güneşli Sulaması, 300 bin liraya mal olan Alaşehir Uluderbent Orman Yangını İlkmüdahale Ekip Binası, 300 bin liralık Soma Boğaz Orman Yangını İlk Müdahale Ekip Binası, 200 bin liralık Spil Dağı Yangın Gözetleme Kulesi, 100 bin liralık Demirci Ziyaret Yangın Gözetleme Kulesi (Toplam: 32 milyon 941 bin 467), Sağlık Bakanlığı tarafından 400 bin liraya tamamlanan Kula Aile Sağlığı Merkezi, 1 milyon 526 bin liraya alınan 8 adet 112 ambulansını hizmete alındıpı belrtildi.

Habermark