• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pakistan’daki terör saldırısı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pakistan’daki terör saldırısı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pakistan’daki terör saldırısı açıklaması

Dünyada gerçekleşen terör saldırılarına bir yenisi daha eklendi Pakistan'da bir lunapark kanlı bir saldırı ile çocuk çığlıklarına boğuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Pakistan’ın Lahor şehrinde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan  terör saldırısı hakkında ne dedi?, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Pakistan açıklaması 28.3.2016

İhlas Haber Ajansından alınan bilgiler doğrultusunda; “Pakistan’ın Lahor şehrinde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Saldırıda ölen Pakistanlılara Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Pakistan Cumhurbaşkanı, dostum Memnun Hüseyin ve Pencap Eyaleti Başbakanı, kardeşim Navaz Şerif ile kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimi sunuyorum” dedi. 
“Ailelerin, özellikle de çocukların yoğun olarak bulunduğu bir lunaparkta meydana gelen saldırı, terörün sınırlar ve değerler tanımayan yüzünü ortaya koymuştur” diyen Erdoğan, “Bu saldırı, tüm dünya ülkeleri için terör karşısındaki samimi duruşlarını göstermelerini temin edecek bir sınavdır. Türkiye, her zaman olduğu gibi bu acı gününde de Pakistan’ın yanındadır. Tüm ülkelerin de Pakistan için aynı samimi tavrı göstereceklerini ümit ediyorum. Bir kez daha Lahor’daki saldırıdan dolayı Pakistan halkına şahsım, ülkem ve milletim adına başsağlığı dileklerimi sunuyorum
” şeklinde açıklama da bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PAKİSTAN’A TAZİYE TELEFONU AÇTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ile birer telefon görüşmesi yaparak, Lahor’daki terör saldırısı nedeniyle taziye dileğinde bulundu.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre saldırıyı şiddetle kınayan Erdoğan, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu. Türkiye olarak Pakistan’ın acılarını paylaştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Pakistanlı mevkidaşı Hüseyin ve Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif’in duyarlılığından dolayı teşekkür ettikleri belirtildi. 

Habermark