• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

MHRS Hastane Randevusu Nasıl Alınır? Nasıl kayıt olunur? Nisan 2016

MHRS Hastane Randevusu Nasıl Alınır? Nasıl kayıt olunur? Nisan 2016

MHRS Hastane Randevusu Nasıl Alınır? Nasıl kayıt olunur?  Nisan 2016

Ülkemizde gelişen sektörlerden biriside sağlık sistemi olarak göze batıyor. Hastane randevusu alabilmek için artık İnternet ve telefon ile aramak yeterli olabiliyor. MHRS hastane randevusu nasıl alınır? MHRS sistemine nasıl kayıt olunur? MHRS randevu ekranı nasıldır? gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık.  www.hastanerandevu.gov.tr sitesi nasıl kullanılır?, Sağlık bakanlığı web sitesinden randevu almak

MHRS sistemine kayıt olmak için ilgili siteye giriş yaptıktan sonra üyelik oluşturmanı yeterli olacaktır. Üye olduktan sonra randevu al kısmındaki bilgileri kolaylıkla girerek rahatsızlığınız konusunda ilgili müsait doktordan randevu alabiliryosunuz. Bunu yapabilmeniz için kimlik ve gücenlik bilgilerinizi istenilen kutucuklara girmeniz yeterli oluyor.

Bu sistemden randevu almanın bir diğer yöntemi ise 182 numralı hattı arayarak randevu talep etmek oalrak gösteriliyor. Cep telefonu, sabit hat ya da herhangi bir mobil cihazdan arama yapabiliyorsanız 182 numarasını arayıp MHRS sisteminden randevu alabilirsiniz.

MHRS sistemi için randevu almak hakkında sıkça sorulan sorular ve cevapları İnternette şu şekilde belirtilmiştir;

Mobil Cihаz Kullаnаrаk nasıl randevu alabilirim?

 

Android, IOS, BlаckBerry ve Windows işletim sistemlerine sаhip аkıllı cihаzlаr (telefon, tаblet) için “MHRS Mobil” uygulаmаsı vаrdır. “MHRS Mobil” cihаzınızın kullаndığı uygulаmа mаrketinden (аpp Store, Plаy Store vs.) ücretsiz olаrаk indirebilirsiniz.
MHRS ile аldığının rаndevulаr için önemli not: аldığınız rаndevulаr için Hаstаnede sigortа ve kаyıt işlemleriniz yаpılаcаğındаn yeterli bir süre önce, örneğin 25-30 dаkikа kаdаr önceden hаstаnede bulunmаnız gerekir.

MHRS internetten randevu alma sistemi hakkında hazırlanmış bir video;

MHRS ravdevu iptal etme işlemi nasıl yapılır?

http://hаstаnerаndevu.gov.tr аdresinden rаndevu аl bölüme girdiğinizde T.C. kimlik numаrаnız ve şifreniz ile giriş yаptıktаn sonrа sаğ tаrаftаki “Rаndevu Geçmişi” kısmındаn rаndevulаrınızı görebilir, iptаl etmek istediğiniz rаndevunun sаğ tаrаfındаki “İPTAL ET” butonunа bаsаrаk rаndevunuzu iptаl edebilirsiniz. аyrıcа ALO 182 MHRS hаttını аrаyаrаk dа rаndevunuzu iptаl ettirebilirsiniz.
MHRS Ya da ALO 182 Hattı ile aldığınız hastane randevularınızı 15 ya da 20 dakika içerisinde iptal etme hakkına sahipsiniz.Herhangibir değişiklikte yine doktordan randevu alabilirsiniz.

ALO 182 MHRS Hattı Nasıl Çalışır?

MHRS ile ilgili olarak telefon ile de hastane radnevusu almak oldukça Kolay.ALO 182 Hattını arayarak ilgili operatöre hangi ilde hangi branşta doktordan saat kaçta muayene olmak istediğinizi söylerseniz size yardımcı olacaklardır.

MHRS Aynı Gün Randevu Alınabilir mi?

MHRS Üzerinden aynı gün içerisinde randevu alamazsınız minimum bir sornaki iş günü için alabilirsiniz.Bunu dikkatinize sunalım.

MHRS Şifremi Nuttum? Nasıl yenilerim?

Korkmayın, MHRS Hastane randevu almak için sisteme giriş yaparken şifrenizi unuttuysanız yapmanız gereken çok basit.Hemen üstte de görüldğü üzere parolamı unttum'a tıklayınız.Ardından size mail adresi ve telefon numaranızı soracaktır.Herhang ibirini YAZARAK MHRS Giriş yapabilirsiniz.

MHRS AİLE FERTLERİ İÇİN RANDEVU ALABİLİR MİYİM?

İşlemler T.C. Kimlik numarası üzerinden yapıldığından bütün Aile fertleriniz için ayrı ayrı kendi Kimlik numaraları ve Kimlik bilgileri ile hesap oluşturmalısınız. İsterseniz aile fertleri için üye kaydı oluştururken hepsinde aynı mail adresi ve telefon numarasını kullanabilirsiniz.

MHRS ŞİFREMİ VE HESAP BİLGİLERİM HAKKINDA NASIL DÜZELTME YAPARIM?

Randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki “Hesap Bilgileri” kısmından ilgili değişikliği gerçekleştirebilme olanağınız mevcut.

ALO 182 MHRS RANDEVU EN ERKEN NE ZAMANA RANDEVU ALABİLİRİM?

Aradığınız tarihten itibaren en erken 1 gün sonrası için randevu alabilirsiniz. Dilerseniz 15 gün sonrasına kadar herhangi bir güne randevu talebinde bulunmanız mümkündür.

ALO 182 MHRS'DEN KAÇ RANDEVU ALABİLİRİM, YAKINLARIM İÇİN RANDEVU TALEP EDEBİLİR MİYİM?

Kendinize ve yakınlarınıza her aramada en fazla dört randevu alabilirsiniz. Aynı güne kendinize farklı polikliniklerden en fazla iki randevu ayarlaması gerçekleştirebilirsiniz.

ALO 182 MHRS RANDEVU HATTI PARALI MI?

ALO 182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından 182′ yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir. BTK' ya göre Türkiye' de sabit hatları aramak 01.04.2013 tarihinden itibarendakikası en fazla 43,89 kuruştur. Türk-Telekom dakikası 7-15 kr. arası ücretlendirme yapmakta olup, tarifeler değişiklik gösterebiliyor.
İnternet ve akıllı cihazlar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alınan randevular ise ücretsiz olduğu belirtilmiştir.
Merkezi Hekim Randevu Sistemi adı verilen bir proje oluşturulmuş, vatandaşların daha kısa bir süre zarfında sıra alarak muayenelerinin gerçekleştirilmesi sağlanmıştır. Bu sistem sayesinde artık vatandaşlar sabahın erken saatlerinde hastaneye gelmelerine gerek kalmayacak. Çünkü online hastane randevu alma işlemi olan bu sistem dijital ortamda hizmet vererek karşılaştığımız sorunun çözümlenmesini sağlamıştır. Bu sisteme üye olduğunuz takdirde artık hiç yorulmadan sıra bekleme çilesi çekmeden kolay bir şekilde sizler muayene sıranızı alabileceksiniz. İnternete bağlı olduğunuz her türlü ortamda üyeliğinizi yapabilirsiniz.

1. Başlangıç olarak, resmi web adresine giriş yapınız.
2. Açılacak olan ekranın sağ tarafında bulunan 'Randevu Al' seçeneğine tıklayınız.
3. Burada bulunan 'Vatandaş Giriş Ekranı' seçeneğine tıklayınız.
4. Devamında açılan platformda yer alan 'parola' bölümüne şifrenizi yazınız ve resimde bulunan 'güvenlik kodu' olarak adlandırılan bölüme istenilen kodu giriniz.
5. Ardından 'Giriş' seçeneğine tıklayınız.
6. Buraya kadar ki aşamalardan sonra, il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve doktor bilgilerinin bulunduğu bir sayfa açılır. Buradan 'Randevu Ara' seçeneğine tıklayınız
7. Hangi hastanenin, hangi doktorun, hangi saatte uygun olduğu bilgisinin bulunduğu bir ekran açılır. Buradan size uygun olan hastaneyi, doktoru ve saati seçiniz.
8. Son olarak 'Randevuyu Kaydet' seçeneğine tıklayınız.
9. uygulamasından randevu alma işleminizi tamamlandıktan sonra, güvenliğiniz açısından, sayfanın sağ tarafında bulunan 'Çıkış' seçeneğine tıklayınız. Bu şekilde uygulamasından güvenli çıkış yapmış olursunuz.

MHRS randevu alma işlemlerinizi haberimizden gerçekleştirebilirsiniz. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden hem telefon üzerinden hem de internet üzerinden kolayca randevu alabilirsiniz. Bulunduğunuz ilde hastanenin uygunluğu sağlandığı takdirde randevu işlemlerinizi ALO 182 çağrı merkezi üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

Habermark Sağlık