• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

3 milyon gencin sgk prim borçları siliniyor

3 milyon gencin sgk prim borçları siliniyor

3 milyon gencin sgk prim borçları siliniyor

Ülkemizde yaşamakta olan yaklaşık 3.3 milyon gencin, sgk prim borçlarının silineceği bilgisi Başbakan yardımcısı Lütfi Elvan'dan geldi. 25 yaşa kadar olan bütün kişilerin sgk prim borçlarının silineceği açıklamasından sonra, 26,27,28,29 yaşında olan kişilerin '' Bizlerde faydalanacak mıyız? '' sorusunu sorduğu belirtildi. 25 yaş üztü kişilerin sgk prim borçları silinecek mı? Kimlerin sgp borçları silinecek? SGK prim borcu son haber 4.4.2016

İhlas Haber Ajansında yer alan bilgilere göre; Emekli olan ve çalışan vatandaşlarımızın yüzde 15 olan sigorta primi kesintisini daha önce yüzde 10'a düşürmüştük . 'Bunu tamamıyla kaldıracağız' dedik. 'Emekli olup da çalışan vatandaşlarımızdan sigorta primi kesintisi yapılmayacak' dedik. Bununla ilgili düzenlemeyi yaptık. Kesintiyi de tamamen kaldırdık” dedi.
Kendi işini kurmak isteyen gençlere destek olacaklarını anlatan Lütfi Elvan, “Kendi işini kurmak isteyen bir gencimiz var. Bu gencimize 50 bin lira karşılıksız destek vereceğiz, bunun uygulamasına da başladık. Diğer taraftan yine gençlerimize 100 bin liraya kadar faizsiz destek verme çalışmalarını tamamladık. Şu anda gençlerimiz istedikleri takdirde 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği alabilecekler. Bir başka önemli husus gençlerimizin sigorta prim borçları vardı. Bir çok gencimiz bunu ödeyemiyordu. 25 yaşına kadar olan gençlerimizin genel sağlık sigortası kapsamındaki sigorta prim borçlarını siliyoruz. Bununla ilgili yasa teklifimizi TBMM'ye sunmuştuk. 2 gün önce Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. İnşallah Meclis Genel Kurulundan da geçecek ve gençlerimizin genel sağlık sigortası primi borçlarını sileceğiz ki 3 milyon 300 bin gencimiz bundan yararlanacak ve toplam 3,6 milyar liralık devletin alacağından, tahsilatından vazgeçmiş oluyoruz. Dolayısıyla özellikle gençlerimizin bu alandaki borçlarını siliyoruz'' açıklamasını gerçekleştirdi.

Bundan aylar önce sgk borç ve prim sorgulaması için binlerce vatandaş kaymakamlıklarda büyük kuyruklar oluşturmuşlardı.

Habermark