• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Çalınan kimlik bilgileri hangi sitede ?

Çalınan kimlik bilgileri hangi sitede ?

Çalınan kimlik bilgileri hangi sitede ?

Son bir haftadır gündemi ve sosyal medyayı meşgul eden olayda, yaklaşık 50 milyon Türk vatandaşının kimlik ve adres bilgilerinin çalındığı ve Romanya alt yapılı bir web sitesinden yayınlandığı iddia edildi.  Thanksgiving  isimli bir siteden yayınlandığı iddia edilen veriler hakkında açıklama yapıldı. Benim kimlik bilgilerim de çalınmış olabilir mi?, Çalınan kimlik bilgileri son haber,  kimlik bilgilerini kim neden çaldı?

50 milyon vatandaşımızın çalınan kimlikleri hakkında ilk başta böyle bir durum olmadığı bilgisi verilmişti. Yapılan açıklamada bu durumun paralel yapının bir algı operasyonu olduğu iddia edildi. Kimlik bilgileri çalınan vatandaşlar için uluslararası kuruluşlardan, '' acil şekilde kimlik numaralarının değiştirilmesi gerektiği '' bilgisi verildi.

Kimlik bilgileri çalınan vatandaşların başına gelebilecek durumlar;

Adınıza kredi başvurusu yapılabiir, kefil olunabilir, cep telefonu hattı alınabilir bu gibi benzer durumlar ile karşı karşıya kalınabilir. Thanksgiving.who.ec sitesinde arama paneli yer aldığı ve bu durumun Cumhırbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na karşı bir algı operasyonu olduğu iddia edildi.

Kimliğinizin çalındığını ya da kaybolduğunu düşünüyorsanız mutlaka nüfus müdürlüğüne başvurarak ne yapmanız konusunda bilgi alın.

Bir kitle ise, bu durumun bir tuzak '' hacker '' oyunu olabileceğini bildirdi. Web sitesine giren kişilerin orada bir trojen ya da dosya indirme durumuna karşı dikkatli olmaları gerektiği açıklandı. Yakın zamanda türlü hacker saldırıları kamuoyu gündemine gelmişti. İett sistemi hacklenmişti. Ülkemizde siber saldırılara karşı Ay Yıldız team isimli hacker grubu bir takım çalışmalar gerçekleştiriyor. Bunun haricinde Redhack kamuoyu bilgilendirmelerini sosyal medya üzerinden sıklıkla paylaşıyor.

Son dönemde bir çalınma ve bilgi sızdırılma olayı olarak dünya gündeminde, Panama belgeleri yer almıştı. Birçok ülke lideri ve sporcunun vergi kaçırdığı ve kara para akladığına dair belgelerin varolduğu iddia edilmişti.

Habermark