• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Muhammed Ali hayatını kaybetti birçok camia şoke oldu

Muhammed Ali hayatını kaybetti birçok camia şoke oldu

Muhammed Ali hayatını kaybetti birçok camia şoke oldu

Dünyaca ünlü boks efsanesi Muhammed Ali Clay yaşamını yitirdi. Parkinson hastalığı ile pençeleşen, kendisi gibi aynı hastalığa yakalanan  Geleceğe Dönüş filminin efsane oyuncusu M. J Fox ile aynı kaderi paylaşıyordu. Spor camiası olmak üzere, Rocky filmi ile tüm dünyada ünlenen Sylvester Stallone'da ilham kaynağı olan efsane boks yıldızı için yas tutuyor. Muhammed Ali nasıl öldü?

Muhammed Ali kariyerinde dünya tarihine damga vuracak olaylar ile gündeme geldi. İslamiyet'i benimdesi Müslüman oldu ve Muhammed Ali Clay ismini aldı. Etkin olduğu dönemlerde ülkesi Amerika'da yaşanan ırkılık olayları için sembol haline geldi. Yıldızların isimlerinin ayak ve el izlerinin yer aldığı bulvarda '' Ben Peygamberimin ismini yere yazdırmam, gururla taşıyorum '' diyerek kendi yıldızını duvara monte ettirdi.

Yaşamı boyunca spor ve sinema camiasından olsun, siyaset ve diğer platformlardan olsun birçok alanda sayısız ünlü isimle işlere imza attı.  Sylvester Stallone'un ilham kaynağım olarak gösterdiği Muhammed Ali ile Oscar ödülü alırken yaşadığı samimi dialog yıllar geçmesine karşın halen hafızalarda.

Parkinson hastalığı ve solunum yetmezliği sorunları yaşamakta olan efsane boksörün bedeni 74 yılın sonunda iflas etti. 2014 ve 2015 senelerinde sağlık sorunları ile boğuşan efsane boksör, geçtiğimiz yıl idrar yolu enfeksiyonu ile boğuşmaktaydı.

Muhammed Ali ve Geleceğe Dönüş filminin yıldızı M.J Fox ile Parkinson hastalığına dikkat çekerken.

Muhammed Ali Clay kariyerinde 61 Maç yapmış 56 galibiyet ( 37'si nakavt) almış ve 5 kere yenilmiştir.

Ayrıca ünlü boksörün olimpiyat şampiyonluğu bulunmaktadır.

İşte Muhammed Ali Clay'in bazı görüntüleri;

Muhammed Ali Clay ve Sylvester Stallone'un Oscar gecesi görütüleri;

Habermark Dünya