• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili son haberler, 161 şehit, 2839 kişi gözaltında

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili son haberler,  161 şehit, 2839 kişi gözaltında

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili son haberler

Başbakan Binali Yıldırım: 161 şehidimiz var. Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte açıklama yapıyor. Yıldırım, “15 Temmuz kara bir lekedir. Büyük bir belayı defettik. Vatandaşın üstene ateş açanlar PKK teröründen daha aşağılıktır. 161 şehidimiz var” ifadelerini kullandı.15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili son haberler, Binali Yıldırım darbe açıklaması, kaç kişi yaşamını yitirdi?

Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'ndeki kriz merkezinde darbe girişimi sırasında rehin alınan ve sabah saatlerinde kurtarılan Genelkurmay Başkanı  Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte açıklama yapıyor.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

15 Temmuz, Türk demokrasisi için kara bir lekedir. darbe girişiminde bulunan paralel terör çetesine karşı demokrasi nöbeti tutan asil milletin bütün fertlerine, bu paralel terör örgütü çetesine klarşı didik ayakta duran bütün vatandaşlarımın alnından öpüyorum. Verilecek en güzel cevabı vermişlerdir. 15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum. 

'EMİR KOMUTA ZİNCİRİ İÇİNDE BİR KALKIŞMA DEĞİL'

Bu emir komuta hiyerarşisiyle olan bir kalkışma değil, paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Bu vesileyle vatanını, milletini seven ve bu alçakça girişime asla prim vermeyen komutanlarımızı tebrik ediyorum. Olayın olduğu ilk andan itibaren meydanları dolduran sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımız ve siyasi parti taraftarlarına da teşekkür ediyorum. Tüm emniyet mensuplarımızı yürekten kutluyorum. 

Milli iradenin ülkemizin bağımsızlığı için ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü. O tankların üzerine çıkan o aziz vatandaşlarımız, canını bu uğurda veren o şehitlerimizi bu millet asla unutmayacak. Bu zor günümüzde bizi arayan dost ülkelere de teşekkür ediyoruz. 

Bu paralel çete mensupları artık yüce Türk  adaletinin elindedir. Müstahak oldukları her türlü cezayı, karşılığı  göreceklerdir. Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir ve bu  basiret Türkiye'de milli iradenin kesintiye uğramasının önüne geçmiştir. Bu  kalkışmayı yapanlar bir kez daha şu gerçeği anlamalıdır; hiç kimse bu büyük  milletin iradesiyle oyun oynayamaz, demokrasi aşkıyla özgürlük umdesiyle asla ve  asla boy ölçüşemez.

PKK TERÖRÜNDEN DAHA ALÇAKTIR

Paralel çete mensupları artık yüce Türk adaletinin elindedir. Müstehak oldukları cezayı göreceklerdir. Vatandaşlarımızın bugün normal hayata dönmüş  olması erdeminin bir göstergesidir. Devletin silahıyla, parasıyla, tankıyla,  bombasıyla, uçağıyla, helikopteriyle bu ülkenin vatandaşlarının üzerine ateş  açanlar PKK teröründen daha da aşağılık bir terör örgütüdür. Asla ve asla bu  millet bu hain çeteyi unutmayacaktır. Bazı dostlarımız bizim bu konuda başından  beri gösterdiğimiz hassasiyeti anlamakta zorluk çekiyorlardı ama anlamalarının  bize çok büyük maliyeti oldu

161 ŞEHİDİMİZ VAR

Bu kalkışma bastırılmıştır ancak şehitlerimiz,  toplam 161 şehidimiz, şu ana kadar bin 440 yaralımız vardır. Bu aşağılık  kalkışmaya, bu olaya karışan şu ana kadar 2 bin 839 çeşitli rütbede subay, asker  gözaltına alınmıştır. Üst düzey rütbeliler de mevcuttur. Darbecilerden 20 civarında ölen 30 kadarda yaralı var. 

GİRİŞİME KATILANLAR HAİNDİR

İşin birinci safhası burada sona ermiştir. Bundan sonra bir yandan vatandaşlarımız normal hayatlarını sürdürürken ülkemizi itibarsızlaştırmaya çalışan güruhlar karşısında her türlü işlem yapılacaktır. Demokrasi bayramımız 15 Temmuz milletimize hayırlı olsun. Parti başkanlarının bu olayda gösterdiği üstün dayanışmadan ötürü teşekkür ediyorum. İşin beynini oluşturan bütün isimler kontrol altında.Girişime karılanlar haindir, hainlerin rütbesi olmaz.

KOMUTANLARIN DURUMU

Komutanlarımızla ilgili endişe edecek durum yok. Kısa süre içinde komutanlarımız da normal sürece geçeceklerdir. 

FAHRİ KASIRGA'NIN DURUMU 

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da evine gidiyor. Bir sıkıntı yok. 

İDAM SORUSUNA YANIT

 Vahim bir olayın sıcaklığı devam ediyor. Henüz tamamlanmış değil. Bu suçun karşılığı hukuk sisteminde açık seçik tanımlanmıştır. İdam cezası Türk anayasasından çıkarılmıştır.  İlave ne gibi tedbirler alınacaksa bunu da araştıracağız.

FETHULLAH GÜLEN MESAJI

 İade talebinde bulunduğumuz bir isim. Dün akşamki olaydan sonra bu adamın arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke Türkiye'ye dost değildir. Türkiye'ye karşı ciddi bir savaşın içindedir. 

Vatana ihanetten yargılanacaklar

Eski Hava Kuvvetleri  Komutanı Orgeneral Öztürk ile EDOK Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı Korgeneral  İyidil hakkında vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile  Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Destek Eğitim  Komutanı Korgeneral Metin İyidil hakkında, vatana ihanet suçundan işlem  başlatıldı. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerin darbe girişimi  engellenirken, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar çerçevesinde,  Türkiye genelinde bin 300' ü aşkın FETÖ üyesi Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu  gözaltına alındı.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında eski  Hava Kuvvetleri Komutanı, Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk ile EDOK  Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil hakkında vatana ihanet  suçundan işlem başlatıldı. İki general, vatana ihanetten hakim karşısına çıkacak.

Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama

Kılıçdaroğlu: “Bu ülke darbelerden cok çekmiştir. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Cumhuriyet'e ve demokrasimize sahip çıkıyor; inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz. Herkes çok iyi bilmeli ki Cumhuriyet  Halk Partisi, Parlamenter demokrasimizin vazgeçilmezi olan yurttaşlarımızın özgür iradesine bağlıdır” dedi. 

 

Cumhurbaşkanlığı'ından flaş çağrı

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabından flaş bir çağrı geldi. Atılan mesajda “Bu kalkışma hangi aşamaya gelirse gelsin, bu akşam sokaklara sahip çıkmaya devam etmeliyiz. Zira her an yeni bir hareketlenme olabilir.” denildi.

 

Tüm Türkiye'de darbecilere gözaltı dalgası

 

Tümgeneral, Tuğgeneral, albay, yarbay ve çok sayıda rütbeli subayın da aralarında bulunduğu 1563 darbeci asker yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen ve Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün'ün de bulunuyor…

 

Darbeye teşebbüs eden askerlerden gözaltına alınanların sayısı 1563'ü buldu. Türkiye geneline yayılan gözaltı dalgasında yakalananlar arasında tuğgeneraller, albaylar, yarbaylar ve çok sayıda rütbeli subay var. Terörle mücadele eden Şırnak’ta bir tuğgeneral, 2 binbaşı ve 3 yüzbaşının da aralarında bulunduğu 309 asker gözaltına alındı.  

GÖZALTINA ALINAN ASKERLERİN RÜTBELERİ YERE ATILDI

Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında darbe girişimine katılan askerler, karargahta görevli diğer askerlerce polise teslim edildi. Gözaltına alınarak sivil polis aracına konulan üniformalı askerlerin rütbeleri sökülerek yere atıldı.

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında darbe girişimine katılan askerler, polisle işbirliği yapan birlikte görevli diğer askerler tarafından emniyet güçlerine teslim edildi.  Gözaltına alınarak sivil polis aracına konulan üniformalı bir grup askerin sökülen rütbeleri ve çıkarılan bereleri tek tek yere atıldı. Birliğin nizamiyesine Türk bayrakları asılırken, nizamiye önünde toplanan vatandaşlar, İstiklal Marşı okudu.  Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına giden yollar ise kamyonlarla trafiğe kapatıldı.

İZMİR'DE GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 20'YE YÜKSELDİ 

TSK içerisinde bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından İzmir’de Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı  Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız gözaltına alındı. Kentte gözaltına alınanların sayısı 20'yi  buldu. Trörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce talimat  doğrultusunda Ege Ordusu Komutanlığında görevli Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh  Hakbilen, Çiğli 2. Hava Jet Üs Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas,  Albay Oksal Çelik, Albay Yener Karaduman, Komando Tugayı Kurmay Başkanı Yarbay  Bülent Eryılmaz, Eski İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Faik Baran, Kurmay  Pilot Binbaşı Fatih Sarıçay, Yüzbaşı Emir Birgül, Yüzbaşı Kadir Silay, Üsteğmen  Yasin Yılmaz, Teğmen Rıdvan Mecnur, Astsubay Cihangir Özcan, Astsubay Taner Çakal  ve Uzman Çavuş Hakan Yalçın'ı gözaltına almıştı.Bornova 57'nci Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Başol, 3. Ordu Harekat Kurmay Yar Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar  da gözaltına  alındı. 

Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan gözaltına alındı. Kelepçelenen Demirhan’a telsiz verdiği ileri sürülen Güvenlik Şube Eski Müdürü Hasan Basri Dağdelen de yakalandı.  Jandarma Okullar Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu ise Beytepe'de gözaltına alındı.

İŞTE GÖZALTINA ALININ DİĞER İSİMLER…

Ardahan Garnizon ve  25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın gözaltına alındı. Kars'ta 22 rütbeli asker gözaltına alındı.14. Mekanize Piyade Tugay  Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı ve Sarıkamış'taki 9. Komando Tugay Komutanı  Tuğgeneral Murat Yetkin  hakkında yakalama  kararı çıkarıldı.

AMFİ KOMUTANI GÖZALTINA ALINDI 

İzmir'de sürdürülen operasyonda  Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral  Namık Alper, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Merkez Komutanı Albay Murat Yıldız, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim  Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya, Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral  Mustafa Kurutmaz, Amasya'da 15. Piyade Eğitim Tugay  Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Yalova Hava Meydan Komutanı Kurmay Albay  Yıldırım gözaltına alındı.

TARABZON'DA TUGAY KOMUTANI GÖZALTINA ALINDI 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon 4. Motorlu Piyade  Tugay Komutan Vekili Tank Kurmay Albay Bahadır Dalgıç'ın darbe girişimiyle ilgili  olarak gözaltına alındığını bildirdi. 

BOLU 2. TUGAY KOMUTANI DA GÖZALTINDA 

Bingöl 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman ile Bolu  2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, gözaltına alındı. Mardin 70.  Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan gözaltına alındı.  Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ile  Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu gözaltına  alındı. 

KOMUTANI 130 ASKERLE BİRLİKTE GÖZALTINDA

Lüleburgaz 65.  Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan ile 130 asker  yakalandı.  Darbe girişimi sonrası Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca  başlatılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen askeri  personelin yakalanmasına yönelik, jandarma ve emniyet güçlerine bağlı terörle  mücadele şube müdürlükleri ekiplerinin çalışmaları kapsamında Tuğgeneral Doğan ile 130 asker gözaltına alındı.Yakalanan 130 personelin, darbe girişimine destek amacıyla erken  saatlerde askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıktığı ve polis  ekiplerince gişelerde durdurulduğu öğrenildi.

ANKARA'DA 500'DEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen,  Ankara'da 500'den fazla kişinin gözaltına alındığını bildirdi. İşçimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün  (FETÖ) darbe girişiminin ardından Ankara'da 500'den fazla kişinin gözaltına  alındığını söyledi.Hakkında gözaltı kararı olan kişilerle ilgili de Merkez Komutanlığı ve  Emniyet Müdürlüğüne yazı yazıldığını belirten İşçimen, hayatını kaybedenlerin  otopsi işlemlerine de başlandığını kaydetti.

HASTAL NİZAMİYEDEKİ ASKERLER GÖZALTINA ALDI 

Darbe girişiminin ardından giriş ve çıkışlara kapatılan Hasdal Kışlası'nda bulunan 4 rütbeli asker, nizamiyeye gelerek dışarı çıkmak istedi. Darbe girişimine katıldıkları iddia edilen subaylar, çıkışlarına izin vermeyen nizamiye görevlilerini silahla tehdit etti. Bunun üzerine nizamiye görevlileri, askerlerin silahlarını alarak etkisiz hale getirdikten sonra polise haber verdi. Hasdal Kışlası'na gelen polisler tarafından alınan 4 rütbeli asker, polis aracına bindirilirken bir grup vatandaşın saldırısına uğradı. Polisler, vatandaşları engelleyerek askerleri emniyete götürdü.

HAKLARINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI 

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca Donanma Komutanlığı  emrinde görevli Tümamiral Sinan Azmi Tosun, Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral  Tezcan Kızılelma, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ve  İstihbarat Albay Muharrem Aslan hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldı.  Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 15-16  Temmuz tarihinde meydana gelen darbe girişimiyle ilgili Kocaeli'de aralarında  rütbeli muvazzaf askerlerin de bulunduğu toplam 34  kişinin gözaltına alındığı  bildirildi.Açıklamada, şüphelilerle birlikte 8 tank ve 1 shortland, 1 adet Askeri  İnzibata ait jip, 1 adet askeri mahkum sevk aracı, 10 adet G3 piyade tüfeği ve 7  adet tabancaya el konulduğu belirtilerek, Kocaeli ayağında yer alıp darbeyi  planlayıp koordine ettiği gerekçesiyle subaylar Tosun, Kızılelma, İmren ve Aslan  haklarında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca darbeye teşebbüs etmek suçundan  yakalama ve gözaltı kararı verildiği kaydedildi.

ŞIRNAK'TA 309 GÖZALTI 

 Şırnak’ta bir tuğgeneral, 2 binbaşı ve 3 yüzbaşının da aralarında bulunduğu 309 asker gözaltına alındı.  Edinilen bilgilere göre, darbe girişimi nedeniyle Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan ile 2 binbaşı ve 3 yüzbaşının da aralarında bulunduğu 309 asker gözaltına alındı. Gözaltına alınan askerlerin emniyete götürüldüğü öğrenildi.

GÖZALTILAR PEŞ PEŞE GELİYOR

2. Ordu Komutanlığında FETÖ'nün darbe girişimine  katılan askerler gözaltına alınmaya başlandı.  Bir tankın 2. Ordu Komutanlığına geleceği bilgisini alan emniyet  güçleri, yoğun güvenlik önlemi alarak komutanlık yakınına gelen tankın içindeki  darbeci askerleri gözaltına aldı.Ele geçirdikleri tankla 2. Ordu Komutanlığına giren polis ve askerler,  burada düzenlenen operasyonla darbeci askerleri gözaltına almaya başladı.Sivas'ta askeri hakim ve savcı oldukları öğrenilen üsteğmenler  İsmail Siyahgül, Fatih Taşkın, Mustafa Bozkurt, Hasan Hüseyin Şahin, Cengiz Topal  ve İsa Yılmaz ile teğmen Ali Seval hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan  soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen İl Jandarma  Komutanlığında görevli 4 binbaşı ve 1 üsteğmen ile İl Emniyet Müdürlüğünde  görevli bir başkomiser, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

PEŞ PEŞE GÖZALTILAR

Eski 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Yalçın, Van'a  yeni atanan 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Salih Ataman, gözaltına alındı.

BİTLİS'TE BİR GENERAL VE BİR YARBAY GÖZALTINDA

Bitlis'in  ilçesinde Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar ile aynı birlikte  görev yapan Kurmay Başkanı Ercüment Takır'ın gözaltına alındığı bildirildi.

HAKKARİ VE MUŞ'TA 2 ALBAY YAKALANDI

Hakkari İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demircan Demirci ile Muş Garnizon  Komutanı Kurmay Albay İsmail Işık da gözaltına alındı.

TÜMGENERAL

Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen – İzmir 

TUĞGENERAL-TUĞAMİRALLER

Üçüncü Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar – Erzincan

Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan – Mersin

39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat – Hatay

ALBAYLAR

Hava Albay Erhan Baltacıoğlu – Kayseri
Albay Yener Karaduman – İzmir
Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş – Bursa

YARBAYLAR

Kurmay Yarbay Bülent Eryılmaz – İzmir
Yarbay Faik Baran – İzmir
Yarbay Ali Ercan Ormanlıoğlu – Kars

DİĞER SUBAYLAR

Kurmay Pilot Binbaşı Fatih Sarıçay – İzmir
Binbaşı Ferhat Demircan – Kars
Binbaşı Musli İpekliler – Kars
Binbaşı Erdinç Serçe – Kars
Yüzbaşı Kadir Silay – İzmir
Üsteğmen Yasin Yılmaz – İzmir
Teğmen Rıdvan Mecnur – İzmir

ASTSUBAYLAR

Astsubay Cihangir Özcan – İzmir
Astsubay Taner Çakal – İzmir

UZMANLAR

Uzman Çavuş Hakan Yalçın – İzmir

POLİSLER

Güvenlik Şube Eski Müdürü polis Hasan Basri Dağdelen – Mersin

Boğaziçi Köprüsü'nde darbeci askerlere öldüresiye dayak atıldı

İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nde sabah saatlerinde askerlerin teslim olmasının ardından, köprü üzerinde toplanan grup asi askerleri linç edercesine dövdü.

 

Dün akşamdan itibaren Boğaziçi Köprüsü'nü kapatan darbeci askerler, sabah saatlerinde yumruklar altında köprüden ayrılabildi. Kalabalık arasında bulunanların askeri tekmelediği anlarda bazı kişilerin “aşağı atın” diye bağırdığı duyuldu. Aldığı darbelerle kendinden geçen askerin bedeni taşınırken botları görüldü.  Reuters foto muhabiri Murad Sezer de, köprüdeki linç girişimini kare kare görüntüledi.

Askeri kalkışma için soruşturma başlatıldı

 

Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları, askeri kalkışma için soruşturma başlattı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe teşebbüsünde bulunan askerlerin görüldükleri yerde tutuklanacaklarını bildirdi.

 

Adalet Bakanı Bozdağ, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın askeri kalkışma için soruşturma başlattığını açıkladı. İstanbul'daki Küçükçekmece ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılıkları da darbe teşebbüsü için soruşturma başlattı.

Küçükçekmece Başsavcısı Ali Doğan, kalkışmacı askerlerin görüldükleri yerde tutuklanacaklarını bildirdi.

Bozdağ, şunları söyledi: “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul  Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kalkışmayı yapanlara karşı soruşturma başlatmıştır,  adli süreçler de işletilmektedir. Güvenlik güçleri, devletin diğer birimleri de  gereken tedbirleri almaktadır. Bu noktada vatandaşlarımızın, hükümetin gereken  tedbirleri aldığını, almakta olduğunu bilmesinde fayda görüyorum.”

Genelkurmay Karargahını işgal edenler teslim oluyor

 

 

 

Genelkurmay Karargahını işgal edenler teslim oluyor. Karargahta bulunan askerler, teslim olmak için müzakere talebinde bulunmuşlardı

 

 Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli 3 Cumhuriyet savcısı, sanıkları teslim almak için Genelkurmay Başkanlığı nizamiyesine geldi. Genelkurmay Başkanlığı Karargahında bulunan bölücü FETÖ/PDY terör örgütü mensubu askerlerin, teslim olmak için müzakere talebinde bulundukları  belirtildi.

 

Habermark

Anadolu Ajansı, Milliyet, Dha, İha