• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Kiva mikro kredi nedir? Bağış, yardım, geri ödemesiz kredi vermek isteyen hayırseverler buraya

Kiva mikro kredi nedir? Bağış, yardım, geri ödemesiz kredi vermek isteyen hayırseverler buraya

Kiva mikro kredi nedir? Bağış, yardım, geri ödemesiz kredi vermek isteyen  hayırseverler buraya

Yardıma muhtaç kişilere nasıl yardım ederim? Dünya genelinde mağdur durumda olan insanlara, mültecilere, iç savaş ile bölünmüş ilkelerde yaşam savaşı veren kişilere, okumak için burs yada krediye ihtiyacı olan, tek bir anne yada baba olarak çocuk büyütmeye çalışanlara yardım etmek, geri ödemesiz kredi vermek ister miydiniz? Kiva ile tanışın! Kiva'nın güzel kısmı yardım edebileceğiniz kişiyi seçebiliyorsunuz. Kurban bayramında et dağıtmak, yada bir yardım kuruluşuna bağışta bulunmak ne farkı var? Kiva ile yardım ettiğiniz kişiyi görün

Bu sabah internette bir araştırma yaparken Amerika'da yaşayan bir arkadaşımın paylaşımını gördüm. Lübnan'da yaşayan ve bir kuaför salonu açmak isteyen girişimci bir hanımefendiye mikro kredi vermiş ( anlayacağımız dilde hibe kredi ) minimum 25 dolar ve artan katları şeklinde ihtiyacı olan kişilere hibe kredi sunabiliyorsunuz. Bende üye oldum ve araştırma yaptım birçok insan özellikle ülkesinde savaş olmuş yada savaş atlatmış, geçinmenin zor olduğu ülkeler gördüm. Kiva'nın en belirgin özelliği yardım edeceğiniz kişiyi görme ve neye ihtiyacını olduğunu anlama durumu.

Linki burada bakabilirsiniz; https://www.kiva.org/lend/1342691

Şimdi bizim güzel ülkemiz Türkiye'de birçok yardım sever insan var. Bu kişiler zengin de olabiliyor zor geçinen kesimden de. Ama insanlarımız yardım, bağış yada diğer türlü etkinliklere dolandırılma korkusu ile sıcak bakmıyor. Bu önyargının temeli bir kuruluşa bağışta bulununca bağış parasının nereye gittiğini göremiyor olmamız. Kiva'da ise belirttiğim gibi yardıma ihtiyacı olan kişiyi bulabiliyorsunuz. Güzel kısım ise yardım ettiğiniz kişinin onuru yada gururu kırılmıyor, öyle bir sistem kurmuşlarki bize kalsa bunun adı yardım ve bağış, ama diyelim bir kişi seçtiniz ve minimum 25 dolar kredi kartınız ile mikro kredi verdiniz. Bu kişi bir bakkal dükkanı, kuaför salonu, yada kebabçı açmak istiyor yada okumak isteyen bir öğrenci. Bu kişi siz ve sizin gibi hayırseverlerden gelen paraları alıyor ve işini kuruyor ödemesini yapıyor daha sonra bu miktarı size geri ödeyebiliyor. Bağışınız, mikro krediniz ihtiyacı olan kişiye ulaştığında bir e-mail alıyorsunuz. Bu mebla size geri ödendiğinde yine bir e-mail alıyorsunuz. Ve işin çok tatlı kısmı, diyelim bir örnek vereyim, Azerbaycan'da bir abimiz taksicilik yapmak için araba almak istemiş, ve Kiva'dan kendine bir hesap açmış, durumunu neye ihtiyacı olduğunu belirtimiş. Sonra insanlar bu Azeri kardeşimize yardım etmiş ve arabasına kavuşmuş. Bunu görebiliyoruz.

Bu site ingilizce olabilir ama Google Chome indirerek, sayfaya sağ tuş tıklayıp, TÜRKÇE'YE ÇEVİR derseniz bütün sayfa ingilizce oluyor ve sizden ricam şu;  Bakın bu abimize birçok ulustan Amerikan, Kanada vatandaşı, İsrail'li, Arap birçok ulus ve ırktan Hristiyani, Müslüman, Yahudi ve birçok dine bağlı kişi yardım etmiş. Çeviri yapınca bakın be yazıyor Azeri abimizin isteğinde LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN. 

Dikkat etmeniz gereken şey hangi ulusun kimi işgal ettiği değil bu kişiye kimlerin yardımcı olduğu ve nasıl kişilere yardımcı olabileceğinizi görmeniz.

İlan linki: https://www.kiva.org/lend/106983

Size gelen parayı tekrar başka birine aktarabiliyorsunuz yada çekebiliyorsunuz. Türkiye üzerinden 1 tane bile yardım yada sponsor başvurusu görmedim. Sistem genellikle girişimci gençler yada çok zor durumda olan insanların sorunlarına bir umut ışığı olmak için kurulmuş. Ama kredi kartımla 25 dolar bağış yada mikro kredi gönderebiliyorum. 

Şimdi birçok kişinin aklına garip şeyler geliyor olabilir.

Bu Kiva nedir? Ne kuruluşudur? Nereden bileceğiz o insanların gerçek olduğunu? Vs. 

Kiva benim  gördüğüm kadarı ile Oprah isimli sanatçı ve birkaç arkadaşı ile kurulmuş. Yardım kuruluşu olmaktan öte, ihtiaycı olan, çöküşte olan insanlara umut vermek için hayırseverleri bir araya toplama amacı ile kurulmuş bir platform. İnsanların gerçek olup olmadığını araştırın diye adamlar sistemi kurmuş. Şimdi bazı fantasik beyinli arkadaşlarımız – YAA BUNLAR  BUDİSTTİR YAA, BUNLAR HRİSTİYANDIR YAA, YAHUDİDİR YAAA, YA AMERIKAN YAA, PARALARIMIZ KİMBİLİR NERELERE GİDİYORDUR YAA falan diyeceklerdir. Ben bir Müslüman'ım kardeşim bu siteye güvenmiyorsan bak kişilerin isimleri soyadları mevcut ara ulaş yardımını ulaştır. 

Kişinin adı soyadı

Kişinin yaşadığı ülke

Kişinin ne konuda neye ihtiyacı olduğu ve bu parayı neye harcayacağı yazıyor.

Yani bu kadar kuşkucu ve soru işaretleri ile dolu kafanız varsa ilanda görmüş olduğunuz kişiyi kendinizde araştırabilirsiniz. Kişiyi bulabilir konsolosluk aracılığı ile kendisine bizza bağımsız ulaşabilirsiniz.

Bizim güzel ülkemizde neler yok ki? Yardımseverler haklı tabi;

– Ağabey ben bi altın çuvalı buldum bunu nasıl okuturuz?

– Ağabey, abla ilaç parası lazı banka hesap numaram bu lütfen yardım edin.

– Fotoğrafta gösterilen ilacı devlet bana sağlamıyor. Çocuğum için ilaç parası lazım.

Şeklinde telefon , internet ve sosyal medya üzerinden iyi niyetli isanlarımızı dolandıran insanlar var. hele ki yok şu ülkeye yardım ulaştıracağız, yok şu kişilere yardım edeceğiz diye insanlardan para toplayan sözde kuruluşlar. Bizim ülkemizde böyle bir site yada sistem varmı bilmiyorum Türk Kızılay'ı  ve çeşitli güvenilir vakıflar mevcut. Yardımı yapıyoruz ama yardımın kime gittiğini göremiyoruz diyen hayırsever insanlar için bu Kiva olayı çok güzel.

Sizlere birkaç ülkede yardıma ihtiyacı olan öğrenci, tek başına çocuklarını yetiştirmeye çalışan anne, savaş mağduru , mülteci göçmen gibi ilanlardan birkaçını buraya bırakıyorum.

https://www.kiva.org/lend/refugees-and-i-d-ps

https://www.kiva.org/lend/health

https://www.kiva.org/lend/education

Düşünün bir sanatçıya yardımcı olabilirsiniz ve kitabını tamamlamasınza katkıda bulunabilirsiniz. 

https://www.kiva.org/lend/arts

https://www.kiva.org/lend/single-parents?page=2#

 

Bunlarda ben bu Kiva olayını keşfetmeden önce bu içerikleştiren güzel kalpli insanların referansları;

https://eksisozluk.com/kiva–832127?p=1

http://www.tuketicifinansman.net/2008/06/mikrokredi-vermek-ister-misiniz-kiva.html

http://serdaroner.blogspot.com.tr/2008/06/kivaorg-ile-siz-de-mikrokredi-verin.html

Beni de tek başına annem yetiştirdi, zorluklarla okuttu bu sitede yer alan insanları çok iyi anlıyorum. Ülkemizde birçok Suriye'li mülteci var, savaştan kaçan insanlar var, yada yeni bir başlangıç yapmak için varolduğu ülke sınırları içerisinde umut bekleyen girişimciler var. Düşünün! Burada bilgisayar başında otururken yada mobil telefonunuzla bir şekilde araştırma yapıp yada sosyal medya üzerinde gezinirken bu habere denk geldiyseniz, oturduğunuz yerden bir Filistinli gencin hayallerni gerçekleştirebilirsiniz, Afrika'da iç savaştan parçalanmış babasız kalmış 5 çocuklu tek anneli bir aileye katkıda bulunabilirsiniz. Zorlukları aşarak yurt dışına gitmiş ve okumaya çabalayan genç bir insanın okul masraflarını karşılayabilirsiniz. Doğa'ya katkıla bulunabilirsiniz, sağlık sorunu yaşayan kişilere yardım edebilirsiniz.

Bunun haricinde yabancı bir kuruluş olduğu için çoğunlukla facebook grupları gibi topluluklar kurulmuş. LGBT üyeleri, Amerikan'lar, Belçika'lılar, Uruguay'lılar, Arjantin'liler, İspanyol'lar, Müslüman'lar, Hristiyanlar, Yahudi'ler her dini inanıştan her ırktan, her ülkeden birçok insan bir araya gelmiş ve yardıma ihtiyacı olan kişilere yardım ediyor. Bizi Türkiye'miz  içinde bir grup kurulmuş. Kanada'da yaşayan Ceyhun adında bir arkadaş kurmuş sanırım.  190 küsür kişi var grupta. Sizde çeşitli gruplara katılabilirsiniz. Kimin ne kdar yardım yaptığınıda görebiliyorsunuz. İsterseniz kimliğinizi gizli tutabilirsiniz. Ne de olsa bizim ülkemizde bir deyiş vardır. Yardım yapınca dillendirmemek lazım 🙂

Eğer sizde yardımcı olmak, umut olmak , insanları güldürmek istiyorsanız Kiva'ya böz atabilirsiniz.

YARDIM ETTİĞİNİZ KİŞİYİ GÖREREK YARDIM YAPIN.

Bu haberi okuyan haberci ve sosyal medyacı arkadaşlarıma sesleniyorum, eğer spam içerik korkunuz yada sıkıntınız yoksa bu metni, sorunsuzca kopyalayabilir ve altına kendi imzanızı atabilirsiniz imla hatalarını düzeltin ama 🙂 . Helali hoş olsun. 

https://www.kiva.org/invitedby/emre5126 

Bu benim link tıklayıp siteye girebilirsiniz 

Saygılarımla

Habermark 

Özel Haber 

Emre Ata