• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Twitter alemi bu fenomeni konuşuyor

Twitter alemi bu fenomeni konuşuyor

Sosyal medyanın artık hayatımızda özel bir yeri olduğu kaçınılmaz bir gerçek ve hayatın her alanında olduğu gibi, sosyal medyanın da ünlüleri var. Artık onlar hayatımız da bizlerle beraberler. Özellikle son 3 yıl içerisinde sosyal medya'da bir fenomen patlaması yaşandı, şan, şöhret, ün isteyenler, para kazanmak için çırpınanlar, gündem belirlemek isteyenler. Ama bazı fenomenler vardır ki yazdıkları gündemi gerçekten etkiler, hayatınızı etkiler, her sabah uyandığınızda mutlaka sayfasını ziyaret edersiniz, verdiği bilgileri hafızanıza kazır, nasihatleri ile hayat deneyimi kazanırsınız. İşte '' Jeansbiri '' isimli fenomen tam olarak bu tanıma uyuyor.

Kimdir bu Jeansbiri?

Jeansbiri isimli fenomen özellikle 2014 ve 2015 yılları arasında ortaya çıktı her geçen gün tanınmaya başlandı. Verdiği bilgileri ve nasihatleri takip eden kişilerin sayısı günden güne arttı. Kısa zaman içerisinde kendisine büyük bir hayran kitlesi edinen başarılı fenomen Jeansbiri 2015'e damgasını ülkemiz için çok önemli bir süreçte vurdu.

2015 seçimlerinde tüm ülke olarak oy verme işlemine kilitlendiğimiz dönemde, yazdığı siyasi tweetler resmen gündem yarattı. Kimi zaman sempatik bir dilde eleştirdi, kimi zaman sitem dolu mesajlar ile milyonlarca kişinin duygularını takipçilerine yansıttı. Özellikle toplumsal olarak çok duyarlı olduğumuz konularda yaptığı nokta paylaşımlarla sosyal medyada en çok konuşulan fenomenler arasında yerini aldı.

Jeansbiri isimli fenomenin yükselişi ne kadar süecek bilinmez ama Türkiye'de sosyal medyaya damgasını vurmayı başaran önemli fenomenler arasında zirveye yaklaştığı gözlemlenmekte.

Sosyal medya istatistiklerine bakıldığında Jeansbiri 23. sırada yer alıyor. Bu ne demek oluyor derseniz, yani Twitter'ı aktif olarak kullanmakta olan 9 milyona yakın hesap arasında ilk 30'un içerisinde bir fenomen.

İşte 1.3 milyon kişinin takip ettiği fenomenin bazı paylaşımları;

 

Kimi zaman çevreci ve gerçek bir Dünya koruyucusu

 

Kimi zaman hayatın gerçeklerini yüzünüze bir dost yakınlığı ile çarpan arkadaş

Yeri geldiğinde kitlelerin hislerine tercuman olarak, seslerin duyurulmasına yardım eden duyarlı vatandaş

Bazen gerçek bir bilgi bankası

 

Ve bazen de baba edasıyla motive eden takım lideri

 

Jeansbiri Twitter aleminde yükselmeye devam eden bir fenomen. Takipçileri tarafından saygı duyulan bu sempatik kişiyi sizler için mercek altına aldık.

 

Habermark 

Özel haber Emre Ata