• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Antalyaspor ve Samuel Eto'nun Türkiye Turizmine katkısı

Antalyaspor ve Samuel Eto'nun Türkiye Turizmine katkısı

Antalyaspor'un Samuel Eto'nun Türkiye Turizmine katkısı. Antalyaspor Süper Lig'e yükseldi ve bomba transfer iddiaları art arda geldi. Ronaldinho ve Samuel Eto ile ilgilenen klüp Turizm sektörünü çosturuyor. Biindiği gibi Antalyaspor önce Kamerun'lu efsane futbolcu Samuel Eto'yu transfer etmek için girişimlere başladığını duyurmuş, ardından Brezilya efsanesi Ronaldinho'nun menajeri ile görüşeceğini açıklamılştı.

Bugün basında yer alan haberlerde Samuel Eto'nun Antalyaspor ile 3 yıllık anlaşma sağladığı iddia edildi. Ronaldinho'nun ise çarşamba ya da perşembe günü Türkiye'ye geleceği iddia edilmişti. Bu iki efsane futbolcunun kalitesi ve kariyerleri tartışılmayacak bir gerçek. Ronaldinho ve Samuel Eto zamanında İspanya'nın köklü klübü Barcelona ile futbola damgalarını vurmuşlardı.

Ronaldinho 35, Samuel Eto 34 yaşında vurgusunun sıköça yapıldığı, bu oyuncuların artık bilindiği gibi yıldız olmadıkları bazı kaynaklar tarafından belirtilip Antalyaspor ve yönetimi eleştirilsede, Galatasaray'ın Drogba transferi ile zamanında yakaladığı reklam, başarı ve saygı halen hafızalarımızda. David Beckham bile 35 yaşın ardından Fransa'nın büyük klübü PSG'ye transfer edilmiş. PSG takımı, Avrupa ve Dünya'da ses getirmişti.

Tüm bunlar baz alındığında, günümüz ülke şartlarımızda Bodrum, Marmaris ve Antalya gibi turizm açısından atar damar niteliği taşımakta olan yerlerimizde, sınır komşumuz Suriye'den kaçarak ülkemize sığınan göçmenlerin Turizm'i etkiledi belirtilmekte. Bütün Avrupa ve Dünya medyasında '' Türkiye'nin sınırında savaş var '' haberleri yayınlandığı için yabancı turistler ülkemizde bir kaos atmosferi olduğunu düşünerek, haritadan ya da ellerindeki mobil cihazlar, bilgisayarlardan Suriye'nin Akdeniz bölgemize yakındıklarını gördüklerine korkuya kapılarak ülkemiz için yaptıkları tatil planlarını iptal ettikleri bir dönemdeyiz.

Son günlerde Bodrum ve çevresine Suriye'li gömenlerin sokaklarda bulunması ve çevrelerindeki vatandaşlarımızdan yardım istemesi, bu bölgelerimizde bulunan yabancı turistleri tedirgin e rahatsız ettiği için birçok yabancının bulundukları yerden gittikleri iddia edilmişti.

Antalyaspor tam bu dönemde gerçekleştirmek için adım attığı Samuel Eto ve Ronaldinho transferleri ile, dış basında Türkiye adına ve Türkiye turizm sektörü adına güzel bir reklam, tanıtım yapmış oldu. Çünkü bu 2 Dünya yıldızı futbolcu tüm ülkelerde popüler bir hayran kitlesine sahip.  Samuel Eto'nun Antalyaspor'a imza atması bütün dış basında yankı uyandıracak bir durum. Böyle büyük bir Dünya yıldızının ülkemizde bir takıma transfer olması yabancı turistlerinde ülkemiz için kafalarına oluşan önyargılarını yıkmasıkna neden olacak.

İşte dış basında yer alan bir haberden kareler;

Haberde, Ronaldinho ve Samuel Eto'nun Barcelona'dan sonra Türk takımı Antalyaspor'da tekrar bir araya gelebileceğinden bahsediliyor.

Antalyaspor'un bu girişimlerinin ülke ekonomisine de büyük katkı sağlamakta olduğu gerçeği göz önüne alınarak, klübümüze ilgili makamlardan teşekkür bile edilebilir.

 

Habermark 

Özel haber Emre Ata