• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Kredi kartı sahipleri dolandırıcılara dikkat

Kredi kartı sahipleri dolandırıcılara dikkat

Kredi kartı sahipleri dolandırıcılara dikkat. Teknolojiyi kendilerine araç haline getiren ve her yeni gün yeni bir dolandırıcılık yöntemi keşfeden hırsızların son yöntemi akıllara durgunluk veriyor. Cep telefonunuzdan 444 rakamları ile başlayan bir numara sizi arıyor, cevap vermeniz durumunda, sizi bankadan aradığını beliriyor ve ''ücretsiz sigorta'' policenizin son gün olduğunu belirterek kredi kartı bilgilerinizi istiyor. Kredi kartı bilgilerinizi vermemeniz durumunda 1.500 Türk Lirası tutarında ödeme yapmanız gerekeçecğini söylereyek sizi baskı altına almaya çalışıyor. Kredi kartı bilgilerinizi vermeniz durumunda ise işleminizin halledileceğini belirterek teefonu kapatıyor ve kartınızın içerisini boşaltmaya başlıyor.

Günümüzde bu şekilde telefon dolandırıcılığı mağduru çok vatandaşımız, karakollara ve emniyet birimlerine başvuruyor. Lütfen bu şekilde bir telefon alırsanız, sizden kredi kartı bilgileriniz istenildiği anda telefonu kapatarak, çalışmakta olduğunuz ya da müşterisi olduğunuz bankayı arayın ve bilgi alın.

SİGORTA YENİLEME AMACIYLA KREDİ KARTI BİLGİSİNİ VERİP DOLANDIRILANLAR, PARANIZI NASIL KURTARABİLİRSİNİZ?

Eğer telefon üzerinden ya da herhangi bir platformdan, kredi kartı bilgilerinizi vererek dolandırıldıysanız endişeye kapılmayın, hemen kartınızı kullanmakta olduğunuz ve dolandırıcların eline geçmiş olan kredi kartınızın bağlı olduğu bankanın müşteri hizmetlerini arayın, menüde, kayıp ve çalıntı kart bildirimine bağlanın. Durumu anlatıni kredi kartınızı iptal ettirin, eğer içerisinden para çekilmiş ise, '' ÇEKİLEN PARA İŞLEMİNİN TARAFINIZDAN GERÇEKLEŞTİRİLMEDİĞİNİ, MAL VE YA HİZMET ALMADIĞINIZI BELİRTİN '' bu durumu bankaya belirtmenizin ardından banka çekimin hangi web sitesi üzerinden ya da herhangi bir şirkete ait bağlı bulunan pos aleti üzerinden yapıldığını tespit ederek, para çekimini gerçekleştiren şirketten dekont ya da benzeri bir belge isteyecektir. Eğer bu para bankadan ya da herhangi bir nakit şekilde kartınızdan çekildiyse işlemin gerçekleştirildiği banka şubesindeki kameralar incelenerek gerekli işlemler başlayacaktır.

Son olarak lütfen kredi kartı bilgilerinizi asla 3. kişilere vermeyin, hiç bir banka ya da kuruluş temsilcisi sizden kredi kartı bilgilerinizi istemez.

 

Habermark 

Özel Haber Emre Ata