• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Gelir testinde son 3 gün, gelir testi nasıl yaptırılır?

Gelir testinde son 3 gün, gelir testi nasıl yaptırılır?

Gelir testinde son 3 gün, gelir testi nasıl yaptırılır?

Gelir testi yaptırmayan vatandaşlar için son 3 gün! Çalışmıyorsunuz ve bir geliriniz yok? Sigorta primlerinizi nasıl ödeyeceksiniz? Hastalandığınızda sigortalı olarak devlet hastanelerinden nasıl faydalanacaksınız?  Sigorta primlerinizi nasıl ödeyeceksiniz? genel sağlık sigortası başvurusu hakkında her şey.Gelir testi yaptırmak için ne yapmalıyım ? Gelir testi yaptırmak için nereye gidilmeli? Soruları cevap buldu.internet haber, en son haber, gelir testi 2017

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu Üyesi Şemsi Bayraktar, gelir testi yaptırmak için 3 işgünü kaldığını kamuoyu bilgisine sundu ve şunları söyledi, “Genel Sağlık Sigortası’nda yüksek limitten hesaplanan borçtan kurtulmanın yolu gelir testinden geçiyor. Çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız, 30 Eylül’e kadar gelir testi yaptırırlarsa Genel Sağlık Sigorta borçları silinecek ya da azalacaktır” ifadelerini kullandı.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, 30 Eylül’e kadar gelir testi yaptırmayan çiftçilerimiz ve vatandaşlarımızın tavandan Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcuyla karşı karşıya kalacağını altını çizerek belirtti.

Genel Sağlık Sigortası borcu olan çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız, gelir testi yaptırmadığı için yüksek meblağlarla karşı karşıya kaldığını, bu kişilerin 30 Eylül 2015 olan son başvuru tarihini kaçırmaması gerektiğini vurgulayan Bayraktar,açıklamalarına şu şekilde deval etti:

30 Eylül 2015 tarihine kadar çiftçilerimiz ve vatandaşlarımızın gelir testi için bulundukları yerdeki kaymakamlıklardaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerekiyor. Buralarda yapılacak gelir testi sonucuna göre, hane içindeki kişi başına geliri brüt asgari ücretin 3’te 1’inden (424 lira 50 kuruş) az olanların borcu silinecek. Borcu silinenler sağlık hizmetinden yararlanmaya başlayacak. Gelir bu rakamın, yani 424 lira 50 kuruşun üzerindeyse, gelir oranında belirlenecek prim geriye dönük olarak yeniden hesaplanacak. Böylece en yüksek limitten çıkarılan borçtan çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız kurtulacaklar. Çıkan borç taksitle de ödenebilecek. Genel Sağlık Sigortası borcunu yapılandırmak isteyenlerinde 2 Kasım’a kadar Sosyal Güvenlik il müdürlüklerine ve Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvurmaları gerekiyor. 6552 sayılı Torba Kanun’la yapılan düzenlemelerle zorunlu Genel Sağlık Sigortalısı olarak tescil edildiği halde gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlarımızın, 31 Mart 2015 tarihine kadar gelir testine başvurmaları durumunda, Genel Sağlık Sigortası borçlarının yapılacak gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren güncelleneceği hüküm altına alınmıştı. Yine aynı kanunla, zorunlu Genel Sağlık Sigortası prim borcu olan vatandaşlarımıza, 30 Nisan 2015 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurmaları durumunda borçlarını peşin ya da 18 eşit taksite kadar yapılandırma imkanı verilmiş, ayrıca borç asıllarının yapılandırılarak 1 Haziran 2015 tarihine kadar peşin ödenmesi halinde gecikme cezası ve gecikme zammının tahsilinden vazgeçileceği hükmü getirilmişti. Bakanlar Kurulu, Genel Sağlık Sigortalısı olarak tescil edildiği halde gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlarımız için gelir testine son başvuru süresi 30 Eylül 2015’e kadar, Genel Sağlık Sigortası prim borcu olan vatandaşlarımızın prim borcunu yapılandırmaları için Sosyal Güvenlik Kurumu’na son başvuru süresini 2 Kasım 2015’e kadar, borçlarını yapılandıran vatandaşlarımızın ilk taksit ve peşin ödeme süresi 30 Kasım 2015’e kadar uzatmıştı.” ifadelerini kullandı.

Bayraktar, çiftçiler ve vatandaşların zorunlu Genel Genel Sağlık Sigortası’na ilişkin tescil ve borç durumlarını şu adresten sorgulayabilecekleri bilgisini verdi. ww w. esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ ve w ww. turkiye.gov.tr/ adreslerinden görüntüleyebileceklerini aktardı.

Genel sağlık sigortası ve gelir teti için, bulunduğunuz il ve ilçedeki kaymakamlıklara giderek başvuru yapabiliyorsunuz.

ÖNEMLİ GÜNCELLEME: BORÇ YAPILANDIRMA SÜRESİ 31 ARALIK 2015'E KADAR UZATILMIŞTIR.

 

Habermark