• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Ankara'da kabus gibi yangın!

Ankara'da kabus gibi yangın!

Ankara'da kabus gibi yangın!

Başkent Ankara’da bir iş merkezinin en üst katında bulunan düğün salonunda aniden meydana gelen yangın, kısa sürede bitişiğindeki 10 katlı binaya sıçradı. İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşlar sonuncu kontrol altına aldığı yangın, aşırı büyük bir maddi hasara neden oldu.
 

Yaşanan talihsiz olay dün gece saatlerinde Pursaklar’da meydana ortaya çıktı. Belediye Caddesi üzerinde bulunan bir iş merkezinin teras katındaki açık hava düğün salonunda, bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Süs ağaçlarının tutuşmasıyla, alevler iş hanının bitişiğindeki 10 katlı apartmana sıçradı. Yangını fark eden vatandaşlar, polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Vatandaşların ilgili ekiplere bildirmesi üzerine olay yerine gelen güvenlik ekipleri, yangın esnasında evlerinde uyuyan apartman sakinlerini uyandırmak içi büyük çaba gösterdi. Bir polis memuru, binada kalan bir çocuğu battaniye sarıp kahramanca dışarı çıkardı. Binadan çıkarılan küçük çocuk, sağlık ekiplerinin müdahalesinden sonra can kurtaran ile hastaneye sevk edildi. Bina etrafında park halinde bulunan araçlar, polis ekiplerinin sahiplerini uyarması sonucu uzaklaştırıldı. İtfaiye ekipleri, kısa sürede yangına müdahale etmeye başladı. Büyüyen alevler, apartmanın çatı katına sıçradı. Binanın ön cephesindeki alevleri söndüren itfaiye ekipleri, çatıya sıçrayan yangını söndürmek için yoğun çaba sarf etti. Yangından etkilenen binanın çatısına, itfaiye aracındaki elektrikli merdiven ile ulaşmak için büyük çaba harcanı ve yangın zorda olsa kontrol altına alındı.

Gece yarısı alevlerin şokuyla yataklarından kalkan apartman sakinleri, geceyi sokakta geçirmek zorunda kaldı. İtfaiye erlerinin müdahalesini ve binadan çıkan alevleri meraklı gözlerle izleyen bazı vatandaşlar, yangını cep telefonlarıyla kameraya çekti.

Başkent Ankara'da ortaya çıkan korkunç yangın kontrol altına alındıktan sonra, olay hakkında geniş çaplı inceleme başlatıldığı kamuoyu bilisine sunuldu.

Habermark