• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Hava durumu, hava nasıl olacak 2.12.2015

Hava durumu, hava nasıl olacak 2.12.2015

Hava durumu, hava nasıl olacak 2.12.2015

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun güney ve doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Niğde, İstanbul’un kuzey ve doğu çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genel hava durumu analizi, bugün hava nasıl olacak 2.12.2015

Yağışların yağmur ve sağanak, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile akşam saatlerinde Niğde, Kayseri, Malatya ve Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz bölgesinde, öğle saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesiminde, gece saatlerinde Mardin, Batman, Siirt, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde etkili olacağı tahmin edilen yağışların; Zonguldak, Bartın, Düzce, Rize, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Artvin ve Kastamonu’nun kıyı ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur (21-50mm), Kastamonu, Bolu, Karabük, Muş ve Bitlis çevreleri ile Zonguldak, Bartın ve Düzce’nin 500 m üzeri yüksek kesimlerinde yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 3 ila 7 derece olmak üzere yurdun kuzey kesimlerinde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı, ilk saatlerde iç kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeyi ile zamanla Güney Ege kıyıları ve Akdeniz bölgesinde kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karlakarışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 5

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı 13

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 15

Adana: Parçalı bulutlu 19

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 21

Samsun: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 10

Trabzon: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 11

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı 0

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 13